Muğla İSVİÇRE’NİN MODERN SEYYAHI FETHİYE’DE

İSVİÇRE’NİN MODERN SEYYAHI FETHİYE’DE

23.02.2016 - 13:07 | Son Güncellenme:

.

İSVİÇRE’NİN MODERN SEYYAHI FETHİYE’DE

Güneş panellerinden oluşan romörku ve recumbent bisikleti ile yaklaşık 7 ay önce İsviçre’den yola çıkan çılgın vatandaş aylardır pedal çevirerek Fethiye’ye ulaştı.
David Brandenberger (46), bugüne kadar 8 bin 475 kilometre yol kat ederken güneş enerjili bisikleti ile tüm Dünyayı dolaşmayı hedeflediğini söyledi. Dünya turunun ne zaman biteceğini henüz bilmediğini anlatan İsviçreli modern seyyah birikimlerini dünya turu için harcayacağını açıkladı.
Gözlük optikçisi ve aynı zamanda fotoğrafçı olduğunu söyleyen David Brandenberger, geçen yıl Temmuz ayında başladığı yolculuğu esnasında bol bol fotoğraf çekerken, temel gıda ihtiyaçlarını da güneş enerjisi panelinin altındaki römork içinde sakladığını söyledi. Bugüne kadar Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve ardından Türkiye’ye geldiğini açıklayan Brandenberger, “Türkiye çok güzel bir ülke. Türkiye’den sonra Gürcistan, Afganistan, Türkmenistan, Pakistan ve Çin’e gitmeyi hedefliyorum. Yolculuğumun ne zaman biteceğini bilmiyorum. Dünyayı dolaşma fikri beni mutlu ediyor. Sadece yolculuk için bu tura çıktım. Herhangi bir sponsorum yok. Tamamen bugüne kadar yaptığım birikimlerle yoluma devam ediyorum” dedi.
Muğla’nın Fethiye ilçesine gelişinde vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü anlatan Brandenberger, "Türkiye’de gezdiğim bölgeler şuana kadar oldukça güvenli" diye konuştu.