Dünya İtalya’da köprü faciası

İtalya’da köprü faciası

15.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İtalya’nın Cenova kentinde demiryolu hattı ile evlerin üzerinden geçen Morandi Köprüsü’nün bir kısmı çöktü. Çok sayıda araç yere çakılırken, 35 kişi yaşamını yitirdi.

İtalya’da köprü faciası

İtalya’nın kuzeybatısındaki Cenova kentinde A10 otoyolundaki Morandi Köprüsü’nün bir kısmı dün yerel saatle 11.30 civarında çöktü. Yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki köprünün her iki şeridi de çökerken, çok sayıda araç zemine çakıldı, bazı araçlar ile binalar köprünün enkazında kaldı.

Haberin Devamı

Evlerin üstüne yıkıldı

Köprü çöktüğünde üzerinde yaklaşık 30-35 araç ve 3 ağır taşıt bulunduğu kaydedilirken, itfaiye teşkilatından edinilen bilgilere göre enkaz altında kalan 35 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitirenlerden birinin çocuk olduğu belirtildi. Enkaz altından dört kişi sağ kurtarılırken, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Olayda bazı kişilerin evlerindeyken binanın üstüne yıkılan köprü enkazının altında kaldığı, bazılarının ise olayın ardından çıkan yangının dumanından zehirlendiği bildirildi.

13 kişinin ağır yaralandığının aktarıldığı olayda, 10 kişinin de kaybolduğu ifade ediliyor. Köprünün diğer bölümlerinin de çökme ihtimaline karşı yakınlardaki binaların tahliye edildiği kaydedildi. Öte yandan Başbakan Giuseppe Conte de olay yerini ziyaret etti. Köprü, fabrika, yerleşim yerleri, Milano tren hattı ve bir nehrin üzerinden geçiyor. - ROMA AA

Haberin Devamı


Çürüyen köprü fırtınaya dayanamadı

Köprünün yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabileceği ancak olayda şiddetli yağmur ve fırtınanın da etkili olduğu düşünülüyor. Bir görgü tanığı, “11.30 civarında köprüye yıldırım düştüğünü ve köprünün çöktüğünü gördük” dedi. Edinilen bir diğer bilgiye göre ise 2011 yılında hazırlanan bir raporda köprünün çürüdüğü bilgisi yer aldı. Bir İtalyan karayolu şirketinin hazırladığı raporda, “Araç kuyrukları ve trafiğin boyutu, özellikle kalabalık saatlerdeki yoğun talep nedeniyle Morandi viyadüğünün günden güne çürümesine neden oluyor” ifadesine yer verildi.

Türkiye’den başsağlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köprünün çökmesi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için İtalya yönetimine ve İtalya halkına başsağlığı diledi.

- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İtalya’nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan Morandi Köprüsü’nün çökmesi sonucu hayatını kaydedenlere taziyelerimizi iletiyor, yakınlarına ve İtalyan halkına sabırlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

- Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Dost İtalyan halkının acısını paylaşıyor, bu elim hadise sonucunda hayatını kaybedenlerin kederli yakınlarına, İtalya hükümetine ve halkına en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi. - ANKARA Milliyet