Ekonomi İthal kuzu etinde fiyat 30 TL olacak

İthal kuzu etinde fiyat 30 TL olacak

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Et ve Süt Kurumu (ESK) market ve kasaplara ithal kuzu etini 28 lira artı KDV, ithal koyun etini de 27 lira artı KDV ile satacak.

İthal kuzu etinde fiyat 30 TL olacak

İthal kuzu etinin market ve kasaplara maliyeti yüzde 1 KDV ile 28 lira 28 kuruş, koyun etinin maliyeti de 27 lira 27 kuruş olacak. İthal kuzu etinin tüketicilere maliyeti ise yüzde 8 KDV eklenince 30 lira 54 kuruş, ithal koyun etinin tüketiciye maliyeti de yüzde 8 KDV eklenince 29 lira 45 kuruş olacak.

Haberin Devamı

ESK ulusal ve yerel market zincirlerine veya tedarikçilerine, marketlere, Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) ve Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) üyelerine, kırmızı et sanayisinde faaliyet gösteren işletmelere ve kasaplara, ithal taze karkas toklu ve ithal taze karkas kuzu eti satacak.

Et ve Süt Kurumu’nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu etlerin satışı tüm kombina müdürlüklerince yapılacak. İthal taze karkas toklu etinin kilogram satış fiyatı 27 lira artı KDV, ithal taze karkas kuzu etinin kilogram satış fiyatı da 28 lira artı KDV olacak. Satış için kasaplar ve marketler işletme ruhsatını ve vergi mükellefine ait belgeyi, yemek şirketleri YESİDEF’e üye olduklarını gösteren belgeleri, tedarikçiler işyeri işletme ruhsatını ibraz edecekler.

Haberin Devamı

Yazarlar