Ekonomi İtici güç sanayi büyüme kapsayıcı

İtici güç sanayi büyüme kapsayıcı

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Büyüme, hem yüksek, hem kapsayıcı. Sanayi esas itici güç. Bir yıl öncesine göre hiç kimsenin hayal edemediği kadar güçlü bir performans söz konusu” dedi.

İtici güç sanayi büyüme kapsayıcı

Şimşek, TRT Haber’de katıldığı programda, üçüncü çeyrekte beklentilerin oldukça üzerinde bir büyümenin söz konusu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Büyümenin detaylarına bakıldığında, çok olumlu trendler bulunduğunu vurgulayan Şimşek, makine-teçhizat yatırımlarında çok büyük artış olduğuna dikkati çekti. Yatırımların gelecek açısından çok önemli olduğunun altını çizen Şimşek, şöyle devam etti:
“3. çeyrekte makine - teçhizatta yüzde 15.3’lük artış var. Son bir yıldır her ne kadar Türkiye büyüdüyse de makine-teçhizat yatırımları eksideydi. Yatırım kısmına bakıldığında daha çok inşaat yatırımlarında artış vardı. İnşaat her ne kadar bir ihtiyaçsa da esas olan makine - teçhizat, yazılım ve Ar - Ge yatırımlarıdır.”

Büyümeyi sürdürülebilir kılmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, “Yüzde 11 istisnai rakam. Geçen sene 3. çeyrekteki düşük büyümeyi, düşük bazı yansıtıyor. Yüzde 5.5 - 6.5’lik büyümeyi sürdürmek için Türkiye’nin daha çok reform yapması lazım” dedi.

Haberin Devamı