Teknoloji iTunes Ev Paylaşım Özelliği Geri Dönüyor!

iTunes Ev Paylaşım Özelliği Geri Dönüyor!

07.07.2015 - 09:54 | Son Güncellenme:

iOS 8.3 sürümünün yayınlanması ardından kaldırılan ev paylaşım özelliğinin iOS 9 ile geleceği resmi bir şekilde onaylandı... Geride bıraktığımız hafta içerisinde görücüye çıkan ve beraberinde Apple Music hizmetini getiren iOS...

iTunes Ev Paylaşım Özelliği Geri Dönüyor

iOS 8.3 sürümünün yayınlanması ardından kaldırılan ev paylaşım özelliğinin iOS 9 ile geleceği resmi bir şekilde onaylandı... Geride bıraktığımız hafta içerisinde görücüye çıkan ve beraberinde Apple Music hizmetini getiren iOS 8.3 güncellemesi, ne yazık ki sistemde yer alan ev paylaşım özelliğinin kaldırılmasına yol açmıştı. Bir kullanıcıdan gelen soruyu yanıtlayan Apple yöneticilerinden Eddy Cue, ev paylaşımının iOS 9 ile tekrardan aktif hale geleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Twitter üzerinden müjdeyi veren Cue, sistem üzerinde çalışmaların devam ettiğini de bildirdi. Aynı ağa bağlı iOS cihazlarının iTunes ile kablosuz bir şekilde veri iletişimini sağlayan bu özellik, bilgisayara yüklü olan ortamı iPhone üzerinden oynatmayı mümkün kılıyordu. Yani bir nevi iTunes kütüphanesine ulaşarak buradaki şarkılardan herhangi birini oynatabiliyorduk. Fakat özelliğin kaldırılması ile ne yazık ki bu tarz bir hizmet şimdilerde aktif değil. Bunun yanı sıra, yine de Apple TV'ye kablosuz bir şekilde ulaşılabildiğini belirtelim. Home Sharing adını alan sistemde ayrıca video stream etme özelliği de aktif durumda. Yani ev paylaşımına benzer özellikleri kullanıp aynı ağ üzerindeki başka bir cihazdan video izleyebilirsiniz.