Gündem İÜ’ye FETÖ operasyonu

İÜ’ye FETÖ operasyonu

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonda ByLock kullandığı tespit edilen ve aralarında İÜ araştırma görevlileri ile öğretim üyelerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. 3 şüpheli ise aranıyor...

İÜ’ye FETÖ operasyonu

Terör örgütü FETÖ’nün mesajlaşma programı ByLock kullanıcılarına yönelik soruşturma kapsamında İstanbul Üniversitesi’nde görevli 6 akademisyen gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu’nca terör örgütü FETÖ/PDY’nin şifreli mesajlaşma programı ByLock kullanıcısı örgüt şüphelilerine yönelik olarak sürdürdüğü çalışmalarda şifreli programı kullandığı tespit edilen 7 kişi ile darbeyi destekleyici mesajlar yolladığı tespit edilen 2 kişinin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gözaltı talimatı gönderildi.

3 şüpheli aranıyor

Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube ekipleri, dün sabah saatlerinde şehir genelinde değişik ilçelerdeki adreslere düzenlediği baskınlarla gözaltı kararı verilen 6 şüpheliyi ikametlerinde yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 3’nün çıkarılan geçmiş tarihli KHK’larla görevlerinden ihraç edilen, birinin ise görevinden istifa eden İstanbul Üniversitesi personeli olduğu öğrenilirken, 2’sinin ise sosyal medya hesaplarından 15 Temmuz darbe girişimini övücü mesajlar paylaştığı öne sürüldü. Aralarında araştırma görevlisi ve asistanların bulunduğu 6 şüpheli üniversite personeli emniyette sorguya alındı. 3 şüpheliyi yakalama çalışmaları da devam ediyor.

FETÖ’cülerin yeni şifresi ‘çay içelim’

Antalya’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan örgüt üyelerinin, gizli toplantılarının ifşa olmaması için “Çay içelim” şifresiyle buluştukları iddia edildi. Duruşmada ifade veren gizli tanık Doruk, FETÖ’nün Korkuteli ilçesinde cemaat toplantılarının akşam saatlerinde gruplar halinde gerçekleştirildiğini, esnaf, memur ve işçiler şeklinde gruplara ayrıldığını anlattı.

17/25 Aralık sürecinden sonra toplantıların şifreli olarak gerçekleştirildiğini belirten Doruk, ifadesinde “Örgüt, toplantılarını çay içme şeklinde gerçekleştirmeye başladı. Telefonda veya yüz yüze ‘Çay içelim’ diyerek şifreli konuşarak toplantılar organize edildi. Toplantıların yeri sürekli olarak değiştiriliyordu” bilgisini verdi. Antalya AA