İzmir İzmir'de 101 Tesisin Toplu Açılış Töreni

İzmir'de 101 Tesisin Toplu Açılış Töreni

05.04.2017 - 15:43 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım: (2) "İzmir'in Marmarayı'nı, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir Körfezi'ne bir tüp geçiş ve gerdanlık takacağız. Çiğli'den Narlıdere'ye artık 6 dakikada geçecek İzmirli. İzmir'e çok yakışacak" "İzmir'i uyuşturucu tacirlerinden, çetesinden kurtarmaya karar verdik ve gereğini yaptık. Emniyet Müdürlüğümüze, Narkotik birimimize bu başarılı operasyondan dolayı teşekkür ediyoruz"

İzmirde 101 Tesisin Toplu Açılış Töreni

İZMİR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir'in Marmarayı" olarak tanımlanan Çiğli'den Narlıdere'ye 6 dakikada ulaşımı sağlayacak Körfez Geçişi Projesi için bu yıl ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Atatürk Voleybol Vestel Venüs Arena'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 101 tesisin açılış töreninde bir konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tek adamlık" eleştirilerine değinen Başbakan Yıldırım, bu eleştiriyi yapanın önce aynaya bakması gerektiğini belirtti.

Başbakan Yıldırım, "Çıkmış 'tek adam, tek adam'... Kardeşim tek adam görmek istiyorsan aynaya bak, 7 seçime girdin, Recep Tayyip Erdoğan kaç seçime girdi. Seçim kazanmasına rağmen istese başbakanlığa devam edemez miydi, ama bıraktı. Şimdi soruyorlar '16 Nisan'da evet çıkarsa bırakacak mısın ?'... 'Niye bırakayım canım, 16 Nisan seçim mi ?'. E niye kendini parçalıyorsun 'hayır 'çıksın diye. Madem seçim değil... Evet seçim değil. Türkiye'nin geleceğini karartmaya, insanları yanıltmaya senin hakkın var mı ey Kılıçdaroğlu ?"

Haberin Devamı

İzmir'e engellere rağmen birçok yatırımı kazandırdıklarını, Karşıyaka, Göztepe ve Alsancak'a statlar yapacaklarını anlatan Yıldırım, bugün İzmir'e büyük bir müjdeyle geldiklerine işaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir için en büyük müjdeyi açıklıyorum. İzmir'in Marmarayı'nı, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir Körfezi'ne bir tüp geçiş ve gerdanlık takacağız. Çiğli'den Narlıdere'ye artık 6 dakikada geçecek İzmirli. İzmir'e çok yakışacak. İzmir'den 16 Nisan'da İzmir'in evladına, Binali Yıldırım'a sahip çıkmasını istiyorum. İzmir'den bunu bekliyorum. İzmir, eminim ki geleceğine sahip çıkacak, gereken desteği bu sefer 16 Nisan'da cömertçe verecek. Çünkü İzmir hep demokrasiden, değişimden yana olan şehirdir. İnşallah nasıl çok partili hayata öncülük etmişse, statükocuların korkulu rüyası olmuşsa bugün de İzmir aynı çıkışını yapacak ve kendine yakışanı en iyi şekilde ortaya koyacaktır."

- Narkotik operasyonu

Geçen 15 yılda İzmir'e 42 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Binali Yıldırım, "Bugün Ege Gelişim Projesi'yle beraber bu proje kapsamında yapımı tamamlanan 1 milyar 800 milyon lira değerindeki 101 projenin açılışını yapıyoruz. Aynı şekilde Trakya Gelişim, Akdeniz Gelişim, Orta Anadolu Gelişim, Marmara Gelişim projeleri de tüm hızıyla yürüyor." dedi.

Haberin Devamı

İzmirlilerin "Tek bayrak, tek millet, tek vatan" için 'evet' demesini isteyen Binali Yıldırım, projelerin İzmir ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Yıldırım, açılış sırasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün dün yaptığı uyuşturucu operasyonuna da dikkat çekerek, "İzmir'in büyük bir sorununu, uyuşturucu çetesini, şebekelerini çökerttiler. 135 tane elebaşını derdest ettiler. İzmir'i uyuşturucu tacirlerinden, çetesinden kurtarmaya karar verdik ve gereğini yaptık. Emniyet Müdürlüğümüze, Narkotik birimimize bu başarılı operasyondan dolayı teşekkür ediyoruz. İzmir'de artık yavrularımızı zehirlemeye güçleri yetmeyecek. Gece gündüz emniyet takibini yapacak ve İzmir huzurlu bir şehir olarak yoluna yürümeye devam edecek." diye konuştu.

Yıldırım, konuşmasının ardından video konferansla Balıkesir ve Edirne'ye canlı bağlanarak, eserlerin toplu açılışı için valilere talimat verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Başbakan Yıldırım, konuşması sırasında kendisine tezahüratta bulunan vatandaşlara boynundaki Altay Spor Kulübü atkısını sallayarak, selam verdi.

(Bitti)