İzmir İzmir'de Kültür Sanat

İzmir'de Kültür Sanat

01.06.2017 - 09:08 | Son Güncellenme:

31. Uluslararası İzmir Festivali dans ve tiyatro etkinlikleriyle devam edecek

İzmirde Kültür Sanat

İZMİR (AA) - Uluslararası İzmir Festivali, bu hafta çağdaş dansın simgelerinden Dani Pannullo Dans Tiyatrosu ve 60'ıncı yılını kutlayan İzmir Devlet Tiyatrosuna ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Eleştirmenlerin "Hareketin Saf Şiiri" diye adlandırdıkları, koreografisini ve genel direktörlüğünü Dani Pannullo'nun üstlendiği gösteri 5 Haziran saat 21.00'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM) sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Festivalde 7 Haziran'da da İzmir Devlet Tiyatrosunun "Bir Küp Altın (Gömü)" oyunu sahnelenecek.

Necati Cumalı'nın yazdığı, Metin Oyman'ın sahneye aktardığı oyun saat 21.00'de İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

- İZDOB çocuklarından 2 farklı gösteri

İzmir Devlet Opera ve Balesindeki (İZDOB) çocuklar birbirinden farklı 2 gösteri ile sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Elhamra Sahnesinde gerçekleşecek gösterilerden "İZDOB Çocuk Korosu Konseri" 3 Haziran saat 19.00'da, "İZDOB Çocuk Balesi Gösterisi" 8 Haziran saat 19.00'da başlayacak.

Haberin Devamı

Bostanlı Suat Taşer Tiyatro Sahnesi ise dünyaca ünlü solist Della Miles'i ağırlıyor.

Michael Jackson ve Whitney Houston gibi birçok sanatçının vokalistliğini yapan Miles, 8 Haziran saat 21.15'te İzmirlilerle buluşacak.

- Sergi

Yıldanur Ketenci'nin "Mühürlü Zamanlar" heykel sergisi Galeri A'da 27 Haziran'a kadar ziyarete açık kalacak.

Fantastik ve sürrealist resimleri "Kaçınılmaz Dönüşüm" adlı resim sergisinde toplayan Mazhar Toğrul'un eserleri de 19 Haziran'a kadar AASSM'de gezilebilecek.

Yazarlar