Ankara İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

18.12.2017 - 19:02 | Son Güncellenme:

.

İzmirde Okul Müdürünün Öldürülmesi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi, İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesinde basın açıklaması yapan şube başkan Bayram Doğan, İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybettiği olayı hatırlatarak, eğitim camiasındaki talihsiz olayların son bulması için gerekli adımların zaman kaybetmeden atılması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda öğretmene şiddet olaylarının sıradanlaştığını ve üçüncü sayfa haberlerinde öğrenci veya veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşılmadığı gün sayısının çok az olduğunu belirten Doğan "Öğretmene sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır." dedi.

Öğretmenlerimizin motivasyonuna itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline geldiğini hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Eğitim camiamızı yasa boğan bir acı haber de İzmir Ödemiş'ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz."