Ekonomi İzmir Fuarı için geri sayım

İzmir Fuarı için geri sayım

16.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 18 Ağustos Cuma günü kapılarını 86’ncı kez açacak. Fuar için son hazırlıklar hızla devam ediyor. Fuarda Alaçatı’nın beyaz ve mavi renkteki evleri de tanıtılacak.

İzmir Fuarı  için geri sayım

Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden İzmir’e gelerek fuarda ürünlerini tanıtacak olan firmalar stantlarını kurmaya başladı. 27 Ağustos’a kadar gezilebilecek olan fuarda gıda üretecilerinin yer alacağı sokağın her yıl olduğu gibi yine çok rağbet görmesi bekleniyor. Teması enerji, partner ülkesi Rusya ve onur konuğu ili Muğla olan İEF’ye, yaklaşık 40 ülkeden bakan ve üst düzey temsilciler ile yabancı delegasyon katılacak.

Haberin Devamı

Partner ülke Rusya

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, fuarın partner ülkesi Rusya’yla yapılacak görüşmelerin İzmir’e yeni yatırımlar getirmesini umduklarını belirtti. Yorgancılar, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nun, 3 günlük yoğun bir mesai için İzmir’e geleceklerini belirtti.

İEF’nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılacağını kaydeden Yorgancılar, Bakan Özlü ve komisyon üyelerinin İEF’in ilk günü Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunacağını, ikinci gün ise İzmir Demir Çelik ve Star Rafinerisi’ni ziyaret edeceğini ifade etti. Yorgancılar, partner ülke Rusya ile gerçekleşecek iş forumuna komisyon üyelerinin Bakan Özlü ile birlikte katılacaklarını ve ikili temaslarda bulunacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, “Yenilikçi üretim şekillerini benimsememiz, bunu yaparken de çevreye bıraktığımız ayak izimizi küçültmemiz çok önemli. Bu kadar hassas bir konuyu tema edinen İEFnin, İzmir iş dünyasına katacak çok fazla şeyi olduğuna inanıyorum” dedi.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, “İnovasyonun ticari ürün ve hizmetlere dönüştürülmesi için özel sektörün inisiyatifi büyük önem taşımaktadır” dedi. ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, jeotermal ve yenilenebilir enerjide İzmir ve çevresinin ciddi potansiyeli olduğunu vurguladı. EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam alternatif enerji imkanlarının değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

İş dünyası umutlu

İzmir iş dünyası fuarıda ‘İnovasyon ve Enerji’ temasının önemine dikkat çekti. Türkiyenin enerjide dışa bağımlı bir ülke olması nedeniyle özellikle yenilenebilir enerjide büyük bir potansiyele sahip İzmir’in bu alanda yeni hamleler yapması gerektiğine işaret eden iş dünyası temsilcileri, İEF’nin Rusya ile ilişkilerin daha da gelişmesi için zemin hazırlayacağını ifade ettiler.