Ekonomi İzmir Fuarı için Rus akını başladı

İzmir Fuarı için Rus akını başladı

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl ‘Enerji’ teması ile 18 - 27 Ağustos arasında 86’ncı defa düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı’na Rusya ‘Partner Ülke’ olarak katılıyor.

İzmir Fuarı için Rus akını başladı

3 Ağustos’ta Ekonomi Bakanlığı himayesinde Katar - Türkiye İş Forumu’nu gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), 18 Ağustos’ta ise DEİK ile Türkiye Rusya İş Forumu’nu gerçekleştirecek.

Türkiye - Rusya İş Forumu’na Türkiye tarafından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak katılırken, 236 kişilik Rus heyetine ise Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov başkanlık edecek.

Türk ihracatçısı için Rusya’nın her zaman hedef pazar konumunda olduğuna işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Rusya ile Türkiye arasında son dönemde hızla normalleşen siyasi ve ekonomik ilişkilerin Rusya Türkiye İş Forumu ile meyvelerini vereceğine inandıklarını kaydetti.

Tekno şov...

Bugün açılacak 86. İzmir Enternasyonel Fuarı için İzmir’e giden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsündeki incelemelerde bulunan Bakan Özlü, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) organize ettiği yemekte işadamlarıyla bir araya geldi. Bu arada İzmir Fuarı’nın inovasyon ana sponsoru Vestel, 750 metrekarelik standında etkinlikler düzenleyecek.

Haberin Devamı