Ege İzmir’in mali yapısı tüm dünyaya örnek

İzmir’in mali yapısı tüm dünyaya örnek

03.04.2017 - 03:44 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu ziyaret eden Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Temsilcisi Marco Sorge, diğer belediyelere örnek oluşturacak başarıları nedeniyle IFC’nın Washington’daki binasının girişinde İzmir’in üç boyutlu modelinin sergileneceğini açıkladı.

İzmir’in mali yapısı tüm dünyaya örnek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finansal başarısı, uluslararası alanda da örnek gösterilmeye başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (IFC) temsilcisi Marco Sorge, diğer belediyelere örnek oluşturacak başarıları nedeniyle, IFC’nin Washington’daki ana binasının girişinde, İzmir’in üç boyutlu mimari modelinin sergileneceğini açıkladı. Kıdemli Yatırım Uzmanı Marco Sorge, İzmir’in öneminin gün geçtikçe arttığını söyledi. Sorge, şöyle dedi:

Haberin Devamı

Destek olmaya hazırız

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gelişmekte olan ülkelerdeki diğer belediyeler için örnek oluşturacak başarıları nedeniyle, birlikte gerçekleştirdiğimiz projeleri farklı platformlarda sergilemek istiyoruz. Bugünden itibaren İzmir’in üç boyutlu mimari modeli IFC’nin Washington’da bulunan ana binasının giriş lobisinde sergilenecektir.” İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları işbirliğini, küresel olarak tüm belediyelerle gerçekleştirdikleri çalışmalar çerçevesinde ‘en iyi uygulama’ örneği olarak kullandıklarını ifade eden Sorge, “Birlikte çok iyi işler yaptık. Dilediğiniz taktirde, IFC olarak yeni büyük yatırımlarınızda da destek olmaktan mutluluk duyarız” dedi. Öte yandan İslam Kalkınma Bankası yetkilileri de, Üçkuyular-Narlıdere Metro Projesi hakkında detaylı bilgi almak için Başkan Kocaoğlu’na ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

151 milyon euroluk kredi

IFC ile Konak ve Karşıyaka Tramvayı, Akıllı Trafik Yönetimi Sistemi ve İtfaiye Acil Müdahale projeleri, 95 adet metro vagonu alımı, İZSU ile Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi kapasitesini artıracak ek ünite yatırımı ve Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi projelerinde, ‘Hazine garantisiz ve teminatsız’ 151 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu ise kentin önemli projelerinin dünyanın farklı platformlarında takip edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Yazarlar