Ege İzmir’in yükselen değeri Bayraklı

İzmir’in yükselen değeri Bayraklı

20.03.2017 - 05:56 | Son Güncellenme:

Gece gündüz demeden ilçenin gelişimi için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 2016’da çok sayıda projenin temelini atıp açılışını yaptıklarını, 2017’de de benzer çalışmaların süreceğini ifade etti, “Biz, halkımız için varız, onlar için çabalıyor ve çalışıyoruz. Daha yapacak çok işimiz var” dedi

İzmir’in yükselen değeri Bayraklı

Bayraklı Belediyesi, geride bıraktığımız 2016’da birçok projenin temelini atıp açılışını yaptı. Belediye, 2017’ye damgasını vuracak birçok projeyi yaşama geçirecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 2009’dan bu yana 23 mahalleye eşit hizmet götürdüklerini belirtti, “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projeler geliştiriyoruz. Gece gündüz demeden Bayraklı için çalışıyoruz. İzmir’in yükselen değeri Bayraklı oldu” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in yeni ilçelerinden Bayraklı, kentin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bayraklı Belediyesi’nin 2009’dan bu yana yaptığı fiziki yatırımlarla ilçenin çehresinde gözle görülür değişiklikler yaşanıyor. Sosyal belediyeciliğin en iyi örnekleri sergileniyor.

İHTİYACA GÖRE PROJE

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, göreve geldiğinden bu yana halkın içinde olduğunu belirtti, “Benim yapımda ‘makamda oturayım’ diye bir şey yok. Halkın içindeyim. Sorunları bizzat vatandaşın ağzından duyuyorum ve anında bunlara müdahale ediyoruz. Bayraklılıların hayatlarını kolaylaştıran, ihtiyaçlara göre projeler üretiyoruz. Bayraklı, İzmir’in merkezi oldu. Yeni kurulan bir belediye olarak geçen süreçte önemli işlerin altına imza attığımızı rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. Başkan Karabağ, 2016’da birçok projenin temelini attıklarını, açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi, 2017’nin yatırımlarla geçeceğini kaydetti. Başkan Karabağ, “Geçen süreçte diş polikliniği sayımızı 7’ye, kütüphane sayımızı 15’e, semt merkezi sayımızı 27’ye çıkardık. Bu yıl hizmet binamıza da taşındık” dedi.

Haberin Devamı

İMAR REVİZYONU

Başkan Karabağ, 2016’da kendiliğinden dönüşüm için önemli kararlar aldıklarını ifade etti, “Tepekule ve Çay mahallelerimizde eskiyen imar planlarını revize ettik. Parselleri birleştirdik, inşaatı yükseğe verdik. Kimsenin hak kaybına uğramayacağı, istimlak sorunun olmadığı bir çözüm oluşturduk. Adalet, Onur, Yamanlar, Nafiz Gürman, Gümüşpala ve Emek mahallelerinde benzer çalışmaları yapacağız. Bayraklı’daki dönüşüm kendiliğinden gerçekleşecek” dedi.

BU YIL YAPILACAK BAZI PROJELER ŞÖYLE:

DEV KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ: Bayraklı Belediyesi’nin “prestij” projesi olan Manavkuyu’da yapılacak dev kültür ve spor merkezinin ihalesi, bu yıl yapılacak. 13 bin metrekarelik kapalı alanı bulunacak projede; yüzme havuzu, spor, kültür, sergi ve nikah salonu yer alacak.

8 BİN METREKARELİK PARK: Bayraklı’nın şehidi Kaan Kılıç’ın ismi, Osmangazi Mahallesi’nde yapılacak 8 bin metrekarelik dev parka verilecek.

HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ: Yamanlar Mahallesi’nde hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinin temeli atıldı, kısa süre içinde açılışı gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Modern hizmet binası bitti

Altınyol Caddesi üzerinde inşa edilen hizmet binası tamamlandı. Belediye birimleri yeni binada hizmete başladı. Her mahalleye bir kütüphane hedefiyle yola çıkan belediye, 15. kütüphaneyi faaliyete soktu. 16. kütüphaneyi de hizmete açacak. Kentin en büyük engelliler merkezi, Bayraklı’da olacak. Osmangazi hizmet binası engelliler merkezi olarak kullanılacak. Tepekule ve Çay mahallesinde eskiyen imar planları değiştirilerek, yenilendi. Buralarda yapılara maksimum 7 ile 10 kata kadar izin verildi. Bu yıl da imar plan revizyon çalışmaları sürecek.

Halk ‘hizmetlerden’ memnun

Belediye, bir araştırma şirketine 18 yaş üzeri 2 bin 500 kadın ve erkekle yüz yüze anket yaptırdı. “Başkan Karabağ’a oy verir misiniz?” sorusuna “evet” diyenlerin oranı yüzde 49.5’i buldu. Kararsızların oyuyla oranın yüzde 63.2’ye yükseldiği belirtildi

Haberin Devamı

Bayraklı Belediyesi, bir araştırma şirketine memnuniyet anketi yaptırdı. Ankete katılanların yüzde 68’i, belediye hizmetlerini genel olarak başarılı bulduğunu söyledi. “Bugün Bayraklı Belediye Başkanlığı seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna, ankete katılanların yüzde 36’sı CHP, yüzde 28’i AK Parti yanıtını verdi. “Bugün belediye başkanlığı seçimi olursa, Hasan Karabağ’a oy verir misiniz?” sorusuna, kesinlikle oy veririm diyenlerin oranı yüzde 49.5 olarak belirlendi. Kararsızların oyu dağıtıldığında ise bu oran, yüzde 63.2 oldu.

Bayraklı Belediyesi’nin yaptırdığı memnuniyet anketi, 23 mahalleden 18 yaş üzeri 2 bin 500 kadın ve erkekle yüz yüze gerçekleştirildi. Ankete katılanlara, “Bugün Bayraklı Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?”, “Oturduğunuz mahalledeki sorunlarınız neler?”, “Bayraklı Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun musunuz?” gibi sorular yöneltildi.

BUGÜN SEÇİM OLSA HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ

“Bugün Bayraklı Belediye Başkanlığı seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna ankete katılanların yüzde 36’sı CHP, yüzde 28.1’i AK Parti yanıtını verdi. Kararsızların oyları dağıtıldığında ise, CHP yüzde 46.5, AK Parti ise yüzde 36.3 çıktı. 2014 yerel seçimlerinde CHP yüzde 44.1, AK Parti ise yüzde 37.8 oy almıştı.

Haberin Devamı

BAŞKAN KARABAĞ’A DESTEK YÜZDE 63.2

Ankete katılanlara ayrıca, “Bugün belediye başkanlığı seçimi olursa, Hasan Karabağ’a oy verir misiniz?” sorusu da yöneltildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a “kesinlikle oy vereceğini” belirtenlerin oranı, yüzde 49.5 çıktı. Kararsızların oyu dağıtıldığında Karabağ’a destek yüzde 63.2 olarak belirlendi. “Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile ilgili nasıl bir kanaate sahipsiniz” sorusunda ise, yüzde 67.9’u “olumlu” yanıtını verdi.

HİZMETLERDEN MEMNUNİYET ORANI YÜKSEK

“Bayraklı Belediyesi’nin “çevre temizliği ve çöp toplama” hizmetlerinden ne ölçüde memnunsunuz?” sorusuna; “Çok memnunum”, “Memnunum”, “Kısmen memnunum” diyenlerin oranı, yüzde 66.4 olarak gerçekleşti. “Bayraklı Belediyesi’nin park, oyun bahçesi ve yeşil alanlar” hizmetlerinden ne ölçüde memnunsunuz?” sorusuna da, memnunum diyenlerin oranı 63.3 oldu.

BELEDİYE PERFORMANSI “BAŞARILI”

Pazaryerlerinin düzeni ve denetimi hizmetlerinden memnuniyet oranı, yüzde 72.5; sağlık hizmetlerinden yüzde 74; evlendirme ve nikah hizmetlerinden yüzde 64.3; cenaze ve mezarlık hizmetlerinden yüzde 77.1; eğitim hizmetlerinden yüzde 69.4; kültürel-sanatsal ve sosyal faaliyetlerden yüzde 66.6, cadde ve sokak temizliğinden yüzde 58.3 “memnuniyet” çıktı. “Bayraklı Belediyesi’nin performansını genel olarak nasıl buluyorsunuz?” sorusuna ise, katılımcıların yüzde 68’i başarılı bulduğunu söyledi.

ULAŞIM VE ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUN

Ankette, “Sizce Bayraklı’nın en önemli sorunu nedir?” diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 10.7’si ulaşım, yüzde 10.5’i altyapı, yüzde 7.8’i yol yanıtını verdi.

Ambulans sayısı üçe yüksedi

Sağlık alanında verdiği hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Bayraklı Belediyesi, hasta nakli için kullanılan ambulans sayısını üçe çıkardı.

Bayraklı Belediyesi, vatandaşın ayağına götürdüğü sağlık hizmetini her geçen gün artırıyor. Ambulans sayısını üçe çıkardı. Ücretsiz hasta nakil ambulansları, ihtiyaç duyanın imdadına hızır gibi yetişiyor. 2010 yılının nisan ve kasım ayında Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başlayan iki ambulansla ekipler, ulaşılması zor bir rekorun altına imza atmıştı. Ambulanslar geride bıraktıkları 5 yıl içinde hasta nakilleri için 350 bin kilometre yol kat etmişti. Başkan Karabağ, belediye olarak sağlıkta örnek alınan işlerin altına imza attıklarını söyledi,”Sağlık konusunda hassasız. Hastalarımızı evinden alıp hastaneye bırakıyoruz. İşi bittiğinde de evine bırakıyoruz” dedi. Ambulans hizmetinden yararlanmak isteyenler 341 79 62 numaralı telefonu arayabilir.