Ordu İzmirli Hayırseverden Ordulu Afetzedeler İçin Bağış

İzmirli Hayırseverden Ordulu Afetzedeler İçin Bağış

13.08.2018 - 16:11 | Son Güncellenme:

İzmir'de yaşayan hayırsever Mehmet Kabakoğlu, Ordu'da meydana gelen selden zarar gören vatandaşlar için kullanılmak üzere Kızılay'a 10 bin lira bağışladı Kabakoğlu: "Yaraların sarılmasında bir nebze katkım olursa bundan çok mutluluk duyarım"

İzmirli Hayırseverden Ordulu Afetzedeler İçin Bağış

ORDU (AA) - Ordu'da yaşanan sel felaketini haberlerde izleyerek etkilenen hayırsever, afetzedeler için kullanılmak üzere Kızılay'a 10 bin lira bağışta bulundu.

Haberin Devamı

İzmir'de yaşayan Mehmet Kabakoğlu, Ordu'da 8 Ağustos'ta meydana gelen sele ilişkin haberleri izledikten sonra Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık'ı arayarak maddi yardımda bulunmak istediğini söyledi.

Işık'ın konu hakkında bilgi verdiği Vali Seddar Yavuz'un yönlendirmesiyle Kabakoğlu, Kızılay'a 10 bin lira bağışta bulundu.

AFAD Müdürü Işık, Kızılay Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen ile Vali Yardımcısı Ahmet Arık'ın makamına gelen Kabakoğlu, 10 bin lirayı makbuz karşılığında Sağesen'e teslim etti.

Kabakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da yaşanan sel afetini televizyonlardan üzüntüyle izlediğini belirterek, şunları söyledi:

"Ordu'da yaşanan ve televizyonlardan izlediğim bu afet beni çok etkiledi. 'Bu afetten etkilenen ve yardıma ihtiyacı olan ailelere bir yardımım dokunabilir mi?' diye düşündüm. İzmir'den kalkıp yanımda bir miktar para ile Ordu'ya geldim. Burada düşüncemi yetkililere anlattım. Sağolsunlar onlar da bana yardımcı oldu. Yapmak istediğim bağışımı, afet bölgesinde her gün sıcak yemek veren ve afetzedelerin yarasını saran Tük Kızılayı'na yapabileceğimi söylediler. Ben de bu bağışı seve seve Türk Kızılayı'na yapıyorum. Yaraların sarılmasında bir nebze katkım olursa bundan çok mutluluk duyarım."

Haberin Devamı

Büyük bir afet geçiren tüm Ordululara geçmiş olsun dileğini ileten Kabakoğlu, "Allah başka afetler göstermesin." temennisinde bulundu.