Ege İzmirliler Körfez’le barıştı

İzmirliler Körfez’le barıştı

26.09.2017 - 03:35 | Son Güncellenme:

İzmir Körfez Festivali, bu yıl binlerce yelkenliyi ağırladı, yarışlar Körfez’e hareket getirdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Körfez’in kıymetini bilmek, hepimizin görevi olmalı” dedi

İzmirliler Körfez’le barıştı

İzmir Körfezi, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla yeniden canlandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Körfez Festivali, sahillere ve körfeze hareketlilik getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Arkas Holding, Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve Konak Pier işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen festival, İzmirlilere unutulmayacak bir üç gün yaşattı.

Haberin Devamı

43 tekne-475 sporcu

Düzenlenen kano ve yelken yarışmaları görsel bir şölen sundu, foto maratonu da fotoğraf meraklılarının da ilgi odağı oldu. İzmirliler gündüz yarışmacıları ilgiyle izledi, akşamları ise düzenlenen konserlerle eğlendi. Festival sırasında düzenlenen Arkas Körfez Yarışı’nda 43 tekne ve 400’e yakın sporcu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yelken ve Kano Yarışları’nda ise toplam 75 sporcu yarıştı.

Pasaport’a marina

Yarışmaları tekneyle açılarak yakından izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de bu tür faaliyetlerin artmasını istediklerini, bu nedenle eski liman olan Pasaport İskelesi’nin bir önce marinaya dönmesini talep ettiklerini söyledi. Marina için her şeyin hazır olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “5-6 ay içinde marina olarak faaliyete girebilir. Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konuda hızlı hareket edip, eyleme geçmesini diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Kıymetini bilmeliyiz’

Uzun yıllar altyapı eksikliği nedeniyle Körfez’in kirletildiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti: “Körfez ve İzmir birbirine küstü. Sonra Büyük Kanal Projesi’nin bitmesiyle birlikte Körfez temizlendi ama hala hemşerilerimizin Körfez’e bakışında, o eski kirlilik psikolojisi var. Onu bir an evvel atmak için biz de projelerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bir yandan Körfez suyunu yüzülebilecek niteliğe getirirken diğer yandan bu tür etkinliklerle tekrar eski günlerindeki sayısız tekneler ve yatlarla canlandırmak istiyoruz. Denize yüzümüzü dönmek, Körfez’le birlikte yaşamak, onun kıymetini bilmek hepimizin borcu ve görevi olmalı.”

Yarışta Arkas zirveye çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3 günlük Körfez Festivali’nin ana etkinliği olan İzmir Arkas Körfez Yarışı’nda genel klasmanda Arkas Flying Box zirveye çıktı. Toplam 4 etaptan oluşan yarış sonucunda genel klasmanda Arkas Flying Box birinci, Boreas ikinci, Ladies First üçüncü sırayı elde etti.

Ödüller dağıtıldı

IRC 1 sınıfında yine Arkas Flying Box, Boreas ve Tüpraş Lemon ilk 3 sırayı alırken IRC 2’de Arnes, Ladies First ve Extreme dereceye girdi. Yarışlar sonucunda 9 ayrı kategoride ödüller, Gündoğdu Meydanı’nda kurulan sahnede sahiplerini buldu.