Ege ‘İZSU, başladığı işleri bitirsin’

‘İZSU, başladığı işleri bitirsin’

26.04.2018 - 00:48 | Son Güncellenme:

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2016’da ilçede başlatılan altyapı yenileme çalışmalarının bitirilmemesini eleştirdi.

‘İZSU, başladığı işleri bitirsin’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından yapılan içme suyu şebekesi yenileme kazıları ilçedeki ticareti, sosyal hayatı ve ulaşımı olumsuz biçimde etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

‘İlçenin yetkisi yok’

Şikayetler doğrultusunda Torbalı Belediyesi’nce yapılan yol düzenleme girişimleri üzerine İZSU, kazılan alanların yine yüklenici firmalarca onarılacağını belirtti, ilçe belediyesinin herhangi bir onarıma ya da müdahaleye yetkisi olmadığını vurguladı. Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Büyükşehir’i sürekli uyardıklarını belirten Başkan Adnan Yaşar Görmez, “Su, kanalizasyon ve diğer altyapı şebekeleri yapılırken önemli olan zamanlama ve olası sorunları öngörmektir. Ağır işleyen, plansız, programsız ve zamansız kazılar, vatandaşı mağdur ediyor. İlçe çamur deryasına dönmüştü. Şimdi tozdan kimse penceresini açamıyor. Vatandaş isyan ediyor. İZSU’nun kazıp bıraktığı yollar nedeniyle kentte ticari hayat bitme noktasına geldi. Bu olumsuz tavrı kan kaybettirme operasyonu olarak algılıyoruz” dedi.