Ekonomi İZTO’da yeni dönem başladı

İZTO’da yeni dönem başladı

15.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) seçimlerinde 174 meclis üyesinden 151’inin oyunu alan Mahmut Özgener, yönetim kurulu başkanı seçildi. Özgener, “İzmir ekonomisine yön verecek ‘değişim’ başladı” dedi.

İZTO’da yeni dönem başladı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) yönetim kurulu seçimlerine tek liste ile giren başkan adayı Mahmut Özgener, toplam 174 meclis üyesinin 151’inin oyunu alarak ‘oda’nın 11’inci başkanı oldu.

Haberin Devamı

İZTO Yönetim Kurulu Başkanlığı için 2 adaylı yarışta, oylamaya 12 saat kala mevcut başkan Ekrem Demirtaş’ın tüm görevlerinden istifa ederek yarıştan çekildiğini açıklamasıyla seçim tek listeyle yapıldı.

İzmir Ticaret Odası’nın hizmet binasında yapılan seçimde 9 oy boş, 14 oy ise geçersiz çıktı. Oda’nın 11’inci başkanı olan Özgener, sonuçların açıklanmasının ardından kısa bir konuşma yaptı. Özgener, “6 ay önce çıktığımız adaylık sürecinde sona geldik. Bugün ‘değişim’ arzusunu taşıyan İzmir Ticaret Odası üyelerimiz, sabah erken saatlerden itibaren gelip oylarını kullandı” dedi.

Beraberlik mesajı

Ekrem Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesini de değerlendiren Özgener, “Çok değerli 105 meclis üyemizin lehimize imzalı deklerasyonları sonrasında mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş, tüm görevlerinden istifa ederek, yarıştan çekildi. Bu kararını saygıyla karşılıyorum. Oda’ya 26 yıl boyunca verdiği hizmetler ve İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi bir eğitim kurumunu kentimize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Artık ekonomiyi hareketlendirme zamanının geldiğini vurgulayan Özgener, “Meclis üyelerimizin teveccühü ile kent ekonomisine yön verecek ‘değişim’ başlamış oldu. İlk işimiz; birleştirici ve tüm karar süreçlerinde ortak hareket eden bir yönetim anlayışını getirmek olacak. Artık bu bina; üyelerimizi her türlü risklerden, gelenekselci anlayış ve bireysellikten koruyan bir ‘kale’ olacak. Artık geçmişi bırakıp geleceğe bakma ve geleceğimizi konuşma zamanı. Özetle artık ‘değişim’ zamanı” dedi.

İZTO’da yeni dönem başladı

İZTO’nun yeni yönetim kurulu

Asil üyeler: Eyüp Cemal Elmasoğlu, Ali Osman Öğmen, Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Serdar Gökhan Arıkan, Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Mert Pala, Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler.

Disiliplin Kurulu

Asil üyeler: Yılmaz Eroğlu, Kasım Gündüz, Yağız Kaan Kazançoğlu, Salih Demiryürek, İsmail Akdemir, Reşat Budak.

TOBB Delegeleri

Asil Üyeler: Akın Kazançoğlu, Hüseyin Sağır, Nihat Dirin, Abdurrahman Aydoğan, Veysel Murat, Özkan Başpınar, Abdülhakim Bingöl, Muzaffer Egi, Gürcan Gümüş, Levent Bendeş, Mehmet Ceylan, Ercan Çelikkaya, Mustafa İduğ, Yaşar Baş, İrfan Erol, Fikret Özkaya, Cihangir Lübiç, Ali Sorgun Özbalcı, Veysi Kubba, Metin Aztekin, Ahmet Selik, Ziya Dağlıer, Emin Melih Çırpar ve Tankut Gülümser.

Yazarlar