Muğla İZTUZU İÇİN EYLEM YAPTILAR

İZTUZU İÇİN EYLEM YAPTILAR

14.06.2014 - 19:49 | Son Güncellenme:

.

İZTUZU İÇİN EYLEM YAPTILAR

Muğla'nın dünyaca ünlü İztuzu plajının özel bir şirkete 8 yıllığına kiralanmasına tepkiler büyüyerek devam ediyor. Bu bağlamda İztuzu Kumsalını Kutarma Platformu (İKUP) imza kampanyası başlattı.
İKUP sözcüsü Binnaz Ceylan, eylemde yaptığı konuşmada, İztuzu Plajı Boğazağzı Günübirlik Alanı'nın kamuoyu bilgilendirilmeden, ihale yapılmadan kiralandığını ve Ortaca Belediyesinin taleplerinin yok sayıldığını iddia ederek, "İztuzu Plajı'nın ve Dalyan turizminin geleceği hakkında endişeliyiz. Bu plaj yıllardır Dalyan Belediyesince korunarak halka hizmet etti. Kiralar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına zamanında ödenmiş, çevre ve doğa kirletilmemiş, plajlardan kazanılan gelir kamu hizmeti için kullanılmıştır. Buna rağmen plajlar sümen altından kiraya verilmektedir" dedi.
Binnaz Ceylan, kiralama işleminin iptali için yasal yollara başvuracaklarını, kamuoyu oluşturacaklarını ve halka rağmen hareket edilmesinin önüne geçeceklerini ifade ederek, "Korunan alanlar ticari meta olarak görülmemelidir. Bugün burada bir imza kampanyası başlatıyor, tüm yaşam savunucularını, doğa ve çevre koruyucularını bizlere destek olmaya çağırıyoruz" dedi.
Eyleme katılan CHP Muğla Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise "İztuzu gibi plajlar ve sahiller halkındır. İztuzu Plajı'ndaki sorunu parlamentoda gündeme getireceğiz. Bir hukukçu olarak bu konudaki hukuki süreci dikkatle takip edeceğim. Elimden geldiğince her türlü katkıyı yapacağım ama halkın gücü karşısında kimse duramaz. Önemli olan kararlılıktır. Önemli olan Dalyanlıların, Dalyan'ı sevenlerin kararlılığıdır. Bu açıdan hepimiz siyaset mefhumu da gözetmeden bu konudaki kararlılığımızı ortaya koymalıyız" dedi.
Konuşmaların ardından İKUP'un açıklaması bölgede yaşayan yabancılar için İngilizce okundu. Eyleme katılan yerlilerin yanı sıra çok sayıda yabancı turistte imza vererek eyleme destek oldu. Toplanan imzaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlara gönderileceği öğrenildi.

Yazarlar