Gündem Jandarma sahte para tacirlerine nefes aldırmıyor

Jandarma sahte para tacirlerine nefes aldırmıyor

19.02.2018 - 09:05 | Son Güncellenme:

İstanbul’da sahte para basarak piyasaya süren 2 ayrı kalpazan şebekesine yönelik olarak yapılan operasyonlarda 400 bin lira tutarında sahte banknotlar ele geçirildi.

Jandarma sahte para tacirlerine nefes aldırmıyor

3 kişinin gözaltına alınıp, satışa hazır halde paketlenmiş uyuşturucunun da ele geçirildiği operasyonlarda, yakalanıp gözaltına alınan 2 sahte para kuryesinin, basılan sahte banknotları yüzde 10 komisyonla sattığı ve müşterilerine motosikletlerle ulaştırdığı tespit edildi. Baskına uğrayınca evin balkonundan atlayarak kaçmaya çalışan başka bir sahte para kuryesinin ise bir poşet sahte banknotu evin çatısına attığı operasyonlar sonrasında jandarma sahte paraların basıldığı merkezlerin peşine düştü.

SAHTE 332 BİN TL VE 2 BİN 500 DOLAR

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları istihbarat ve fiziki takip çalışmalarında, Bağcılar ve Fatih ilçelerinde ikamet eden 2 şüphelinin ellerinde yüklü miktarda piyasaya sürülmeye hazır sahte para ve satışa hazır halde uyuşturucu madde bulunduğunu tespit etti. Şebeke halinde çalıştığı belirlenen 2 şüphelinin Fatih ve Bağcılar’da bulunan adreslerine eş zamanlı baskınlar düzenleyen jandarma ekipleri, piyasaya sürülmek üzere basılmış 332 bin 610 TL ve 2 bin 300 ABD Doları değerinde toplam 4 bin 328 adet sahte para ile tek kullanımlık paketler halinde toz esrar paketleri ele geçirdi.

YÜZDE 10 KOMİSYONLA İSTANBUL VE ANADOLUYA

Baskınlarda bir kalpazan şebekesinin dağıtım ayağında yer aldıkları değerlendirilen K.K ve N.U isimli şüphelileri gözaltına alan jandarma ekipleri, Fatihte ikamet eden K.K.’nın kız arkadaşının evinde muhafaza ettiği sahte paraları %10 komisyon karşılığında İstanbul ve çeşitli illerden irtibat kurduğu şahıslara sattığı belirlendi.

YAKALANMAMAK İÇİN MOTOSİKLETLE TESLİM

Yakalanmamak ve takip edilmeyi engellemek için trafiğin yoğun olduğu zamanlarda motosiklet kullanarak sahte paraları müşterilerine dağıttığı belirlenen K.K.ve N.U.nun bağlantılı olduğu ve sahte paraları temin ettikleri şebekeye yönelik çalışmalarını sürdüren jandarma ekiplerinin ikinci operasyonu ise Bağcılar’da yine bir ikametgâha oldu.

BALKONDAN KAÇARKEN BİR POŞET SAHTE PARAYI ÇATIYA ATTI

Piyasaya yüklü miktarda sahte para sürme hazırlığında olduğu istihbaratı alınan “Bitlisli ” lakaplı M.A.’nın evini önce takibe alan jandarma ekipleri eve önceki gece şok bir baskın düzenledi. Baskın sırasında M.A.’nın kaçması için jandarma ekiplerini konuşturarak oyalamaya çalışan ailesinin yardımıyla balkondan atlayarak kaçmaya çalışan M.A. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Kovalamacayla yakalanan M.A.nın yapılan üst aramasında üzerinden sahte 20 TL’lik banknotlar çıkarken, paranın geri kalanını arayan ekiplerin dikkatini, yan binanın çatısındaki bir poşet çekti. Ekiplerin çatıdan indirdiği poşetin içerisinde yapılan aramada ise piyasaya sürülmeye hazır halde değeri yaklaşık 71 bin TL olan 3 bin 533 adet sahte 20 TL’lik banknotlar çıktı.

DİKKATLE İNCELENMEDİĞİ İÇİN 20’LİK BANKNOTLARI BASIYORLAR

Yapılan sorgulamada, daha çok 20 TL’lik banknotların sahtesini piyasaya sürmeye çalışan kalpazan kuryelerinin bunu 20 TL lik banknotların vatandaş tarafından dikkatle incelenmemesi nedeniyle tercih ettikleri belirlenirken, şüpheli M.A., N.U. ve K.K. isimli 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı