Tekirdağ Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü

14.06.2017 - 12:26 | Son Güncellenme:

.

Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl Dönümü

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da jandarma teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

İl jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından jandarma tarihinin geçmişi anlatıldı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Erdal Eren, jandarmanın başarılarla dolu 178 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Jandarmaya olana sevgi ve güveni yapacakları hizmetlerle pekiştirmek istediklerini vurgulayan Eren, şu bilgileri aktardı:

"Bugün jandarma teşkilatının 178. yıl dönümünü kutlamak maksadıyla toplanmış bulunuyoruz. Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Jandarma genel komutanlığı kuruluşundan bu yana yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mashar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin güven ve huzurunun sağlanması ile ulusun her zaman takdirini kazanmıştır. Bizler var olan bu güven ve sevgiyi korumak hatta yapacağımız hizmetlerle bu sevgiyi pekiştirme azim ve gayretindeyiz."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan jandarma konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

Törene, Vali Ceylan'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman şimşek ve askeri erkan katıldı.