Tunceli Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş Yıl Dönümü

14.06.2018 - 19:29 | Son Güncellenme:

.

Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş Yıl Dönümü

TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in gün dolayısıyla gönderdiği mesajlarında okunduğu törende, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, yaptığı konuşmayla jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Sonel, jandarma teşkilatının terörle mücadelede önemli başarılara imza attığını belirterek, şunları kaydetti:

"Kahraman güvenlik güçlerimiz Tunceli'mizi, şu eşsiz coğrafyasında, bu güzel vatanın bu güzel köşesini huzur şehri yapmak için canla başla uğraşmaktadırlar. Geçenlerde bir operasyonda gazilerimiz vardı. Gözümün önünden gitmiyor. Yaralanma haberi geldi ve tüm arkadaşlarımızla hastaneye koştuk. Arkadaşlarımız o halde bile tebessüm ediyor, 'Vatan sağolsun.' diyor. Kimi canıyla kimi kanıyla kimi gözüyle kimi ayağıyla kimi koluyla bu vatana, bu toprağa canımız feda olsun diyorlar. O yüzden Allah'ın izniyle dün olduğu gibi bugün de yarın da bu ülke üzerinde her zaman oyunlar oynanacak ama hainler hainliklerini yaparken, bizler de bu hainlere fırsat vermeyeceğiz. Çünkü bu ülke kolay kazanılmadı. Fazla söze gerek yok. Hakikaten hepiniz birer aslan parçasısınız. Sizlerle gurur duyuyoruz."

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur da yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Vatandaşların kendilerine duyduğu güvene layık olabilmek için çalıştıklarını belirten Aktemur, şunları kaydetti:

"Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece gündüz, soğuk sıcak, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürüne sahip personeliyle üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu vatandaşa insan merkezli adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman milletin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından görevlerinde başarı gösteren personele Vali Sonel tarafından başarı belgeleri verildi.

Elif Güntaş İlkokulu öğrencilerinin bağlama dinletisi sunduğu törende, Sikorsky tipi genel maksat ve Kobra tipi taarruz helikopterleri gösteri yaparak, selamlama uçuşu yaptı.

Kutlamalar kapsamında ayrıca narkotik ve bomba imha köpekleri gösterisi sundu ve silah sergisi düzenlendi.