Mersin JANDARMADAN KAÇAK KAZI OPERASYONU

JANDARMADAN KAÇAK KAZI OPERASYONU

16.04.2014 - 16:50 | Son Güncellenme:

Mersin’de jandarma ekipleri, 3'üncü derece sit alanında tarihi eserlere yönelik kaçak kazı yaptıklarını tespit ettikleri 8 şüpheliyi suçüstü yakaladı.

JANDARMADAN KAÇAK KAZI OPERASYONU

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından kentin tarihi ve kültürel eserlerinin korunması amacıyla başlatılan “Mirasına Sahip Çık, Geleceğine Umut Ol” projesi kapsamında, güvenlik önlemlerinin üst seviyede artırıldığı belirtildi. Bu çerçevede 15 Nisan 2014 tarihinde bir ihbarı değerlendiren İl ve Silifke Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uzuncaburç Mahallesi Ovacıkalan mevkiinde bulunan 3'üncü derece sit alanına operasyon düzenledi. Operasyonda kaçak kazı yapan M.C., S.Ö., S.B., S.K.B., M.M., S.G., B.Ö ve H.T. isimli 8 şahıs suçüstü yakalandı. Şüpheliler ile birlikte 1 adet jeneratör, 1 adet hilti, 10 adet muhtelif kazı malzemesi ile amonyum nitrat gübresi, mazot ve şeker karışımından meydana getirilen patlayıcı madde ile patlatma düzeneği, 50 metre kablo ve pamuk ele geçirildi.

Haberin Devamı


Öte yandan, 12 Şubat 2014 tarihinde başlatılan çalışmalar kapsamında 12'si kaçak kazı olayında olmak üzere 40 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalanarak adli makamlara sevk edildi.