Ekonomi Japon 'dev'e Türk kancası

Japon 'dev'e Türk kancası

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vestel, Toshiba televizyonlarının Avrupa’daki satış ve üretim haklarını aldı. Hedef, Avrupa’da kısa sürede 2 milyon televizyon satmak

Japon deve Türk kancası

Vestel, IFA 2016 Fuarı’nda Japon teknoloji devi Toshiba’nın televizyon alanındaki tüm ürünlerinin Avrupa’daki satış, pazarlama ve üretim hakkını aldığını açıkladı.

Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Toshiba’nın 50 milyar dolarlık cirosu ile dünyada tüketici elektroniği pazarında önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek, kısa sürede Avrupa’da yüzde 5 pazar payı ile 2 milyon adetlik satışa ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

‘Sürpriz’ olarak nitelendirdiği işbirliğini duyuran Erdoğan, anlaşmanın bir önceki gün sabah sağlandığını aktardı. Yaklaşık bir yıldır anlaşma için görüşme yaptıklarını anlatan Erdoğan, Toshiba’ya yüzde 5’lik pazar payına ulaşmak için 3 yıllık bir zaman taahhüdünde bulunduklarını kaydetti.

Erdoğan, yaklaşık 20 yıldır hem Sharp, hem de Toshiba markası ile üretim ortaklığı yaptıklarını anımsatarak, “Sharp markasında sadece beyaz eşya, Toshiba’da ise sadece TV ürünlerinin lisansını aldık. Birbirleri ile rekabet etmiyorlar. Bu markalar zamanında Avrupa’da yüzde 25 oranlara çıkmış. Daha sonra stratejik kararlarla bu pazarlardan çıkmışlar. Şimdi yüzde 1 - 2’lik paylara düşmüşler. Biz yüzde 5 pazar payı hedefi ile orada markalarının devamlılığını sağlayacağız” diye konuştu.

İngiltere’de şirket

Haberin Devamı

Turan Erdoğan, şimdilik yalnızca Avrupa pazarı için yapılan anlaşma çerçevesinde İngiltere merkezli bir satış ve yönetim organizasyonu kurulacağını ve Toshiba markalı TV’lerin ilk satışının da İngiltere’de yapılacağını bildirdi. Yaklaşık 2 aylık bir çalışmanın sonunda ilk satışların başlayacağını belirten Erdoğan, “Bu iki marka artık mühendis de tutmak istemiyor. Tüm hizmetleri bizden alıp son kontrolleri yapıyor” dedi.