Gündem Japon kadınların kâbusu Türk hanutçu!

Japon kadınların kâbusu Türk hanutçu!

24.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye turist olarak gelen bir Japon kadını evlenme vaadiyle 370 bin lira dolandırdığı belirlenen M.G., 2 yıl 6 ay hapisle 50 bin lira para cezasına çarptırıldı

Japon kadınların kâbusu Türk hanutçu

Japon vatandaşı Y.K. (48) 11 Şubat 2013 günü İstanbul’a tatile geldi. Sultanahmet’i gezen Japon kadın Ayasofya Müzesi’nde video çekerken hanutçuluk yapan sanık M.G. ile tanıştı. Anadili gibi Japonca konuşan M.G. ile Y.K. arasında ilişki başladı. Ülkesine dönen Y.K., M.G. ile internet üzerinden görüşmeye devam etti.

‘Görmezden gel’

Türkiye’den ev almak istediğini söyleyen Japon kadın, M.G.’ye 230 bin TL para gönderdi. M.G. çeşitli bahanelerle Y.K.’dan para istemeye devam etti. Y.K, M.G’nin japon bir kadınla evli olduğunu öğrendiği gün paralarının tamamını geri ödemesini istedi. M.G.’nin telefonlara çıkmaması üzerine Japon kadın suç duyurusunda bulundu. Suçlamaları reddeden sanık, “Y.K. ‘nin kıskançlıkları başlayınca iş para meselesine döndü. Ben ona evlenme vaadinde bulunmadım” dedi. Mahkeme, Sanık G.’nin 2 yıl 6 ay hapis ve 50 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Öte yandan japon kadınlar Twitter hesabı üzerinden şu sözlerle M.G. ile ilgili olarak birbirlerini uyardı: “Türkiyeyi seven Japonları dolandıran kötü dolandıcı yaklaşınca kaç veya polisten yardım iste, en iyisi görmezden gel”