Ekonomi Japonlardan teknoloji yatırımı atağı

Japonlardan teknoloji yatırımı atağı

08.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, içinden geçtiği sürece karşın yabancı yatırımcının ilgisini çekmeye devam ediyor. Koç Topluluğu bünyesindeki teknoloji yatırım şirketi İnventram’a Japon ortak geldi. İnventram’ın yüzde 30 hissesi Japon Mitsui’nin oldu. Japonya’nın en büyük yatırım gruplarından olan Mitsui’nin 42 milyar dolarlık cirosu bulunuyor.

Japonlardan teknoloji yatırımı atağı

Mitsui Avrupa Kurumsal Planlama Başkanı Naotaka Hayashi, Türkiye’de 60 yıldır faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, “Türkiye’de İnventram’a da yatırım yapmaktan memnunuz. Firma bizim değerlerimize katkı sağlayacak. Beraber ileri ve inovatif teknolojiler üreteceğiz. Bu yolla Türkiye’ye katkı sağlamaktan da mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Uzun vadeli yatırımcı

İş birliğinin yeni ortaklıklar için de kapı açacağını umduğunu dile getiren Hayashi, bunun sadece Koç ve Mitsui arasında bir ortaklık olmadığını, Türkiye ekonomisinin de büyümesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Son olayların Türkiye’ye bakışlarını nasıl etkilediği sorusu üzerine de Hayashi, ülkede uzun yıllardır faaliyette bulunduklarını vurgulayarak, “Biz burada çok şeyler gördük. Kötü ve iyi günler oldu. Biz uzun vadeli bir yatırımcıyız. Türkiye’ye asla kısa vadeli bakmıyoruz” diye konuştu.

Hayashi, İnventram’da hisse oranlarının yüzde 30 olduğunu da aktararak, global ağlarıyla Koç Grubu’nun deneyimini bir araya getirerek, firmaya katkı yapacaklarını kaydetti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç da, Mitsui ile ortaklık görüşmelerinin iki yıl sürdüğünü anlatarak, “29 Temmuz tarihinde darbe girişiminden sonra ortaklığa karar verdik. İnvetram’ın Mitsui ile gerçekleştirdiği bu ortaklık anlaşmasının, önümüzdeki dönemde de çok daha geniş kapsamlı iş birliklerine kapı açacağına yürekten inanıyorum. İnventram’da patent ve mühendislik içeren inovatif çalışmalar yapılıyor. Mitsui’yle beraber enerji, yapay zeka ve giyilebilir teknoloji gibi alanlara yatırımımız olacak” dedi.

Haberin Devamı

İnovasyon odaklıyız

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu da, İnventram’ın global pazar potansiyeli olan inovatif şirketleri ve projeleri keşfederek portföyüne kattığını belirterek, “İnventram, inovasyon odaklı şirket yatırımlarına, global koruma sağlayacak yüksek teknoloji patent yatırımlarına ve teknoloji ticarileştirme iş ortaklıklarına odaklanıyor” diye konuştu.