Dünya Japonya şokta! 534 milyon $’lık kripto para vurgunu

Japonya şokta! 534 milyon $’lık kripto para vurgunu

28.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Japonya’nın önde gelen kripto para borsası Coincheck, tarihteki en büyük siber soygunlardan birinin kurbanı oldu. Hacker’lar, platformdan 534 milyon dolar değerinde kripto para çaldı

Japonya şokta 534 milyon $’lık kripto para vurgunu

Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından olan Coincheck, önceki gün sabah saatlerinde aldığı kararla müşterilerin hesaplarını kilitlemiş ve borsadan başka bir adrese para veya kripto para transferini yasaklamıştı. Saatler sonra konuyla ilgili basın açıklaması yapan şirket, tarihin en büyük siber soygunlarından birinin kurbanı olduklarını 534 milyon dolarlık soygun yaşandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Kalıcı zarar olabilir

Yapılan basın toplantısında 26 Ocak’ta hacker’ların son dönemin popüler kripto para birimlerinden NEM’lerin saklandığı sıcak cüzdanları ele geçirdiğini açıklayan yetkililer, toplam değeri 534 milyon dolar olan, 523 milyon adet NEM’in çalındığını açıkladı. Siber soygunun Japonya Finansal Hizmetler Dairesi ve yerel güvenlik güçlerine bildirildiğini ve çalınan paraların hangi adreste saklandığını bildiklerini açıkladı. Kaç kullanıcının soygundan etkilendiğiyle ilgili net bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Türkiye’de de benzer bir hırsızlık olayı yaşandı. Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, bir iş yerinden çalınan iki bilgisayarın, sanal para ‘bitcoin’ sunucusu (server) olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Bilgisayarlar bulunamazken, gözaltına alınan 2 kişi adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Şirkette çalışanların büyük çoğunluğunun olayın araştırılması için çalıştığını söyleyen şirket yetkilileri, iflası düşünmediklerini açıkladı.