Ekonomi JCR, Sur Grubu’nun  kredi notunu yükseltti

JCR, Sur Grubu’nun  kredi notunu yükseltti

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

JCR, Sur Grubu’nun  kredi notunu yükseltti

İstanbul, Bursa ve Antalya’daki projeleriyle Türkiye’nin özel sektördeki en büyük gayrimenkul portföyüne sahip olan Sur Yapı, hem gayrimenkul hem de enerji sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarıyla yükselişini sürdürüyor. Japonya’nın önde gelen kurumsal yatırımcı grubunun desteklediği, dünyanın en etkin kuruluşlarından olan JCR-Eurasia Rating, derecelendirme notlarının periyodik gözden geçirme sürecinde Sur Yapı ve Sur Enerji’yi ulusal ve uluslararası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirdi. Sur Yapı ve Sur Enerji’nin Uzun Vadeli Ulusal Notu A-’ye yükseltildi.

Haberin Devamı

Uluslararası düzeyde

JCR-Eurasia Rating’in Sur Yapı ve Sur Enerji’yi ulusal ve uluslararası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirdiği açıklamasında, şöyle denildi:

“Firmanın devam eden nakit akımı yaratma kapasitesi, ağırlıklı olarak talep artışının devam ettiği lokasyonlarda konumlanan projeleri, güçlü marka imajı, yabancı para cinsinden kira geliri üretmeye başlayan alışveriş merkezleri ve geniş skaladaki fiyat seçenekleriyle farklı gelir gruplarına hitap eden projelerle zenginleştirilen ve çeşitlendirilen aktif portföyü ve yılsonunda artması planlanan ödenmiş sermayesi Uzun Vadeli Ulusal Notu’nun A- olarak bir kademe yukarı yönlü revize edilmesinin dayanak noktalarını oluşturmuştur. Firma, tamamlanan iş ve alışveriş merkezlerinden elde edilecek uzun vadeli kira sözleşmeleriyle desteklenen yabancı para kira gelirleri ve yenilenebilir enerji satışından kaynaklı yabancı para satış gelirleriyle nakit döviz girişi sağlamaktadır.”

Haberin Devamı


8 milyar lira

Açıklamada, Sur Yapı’nın son dönemde markalı konut projelerinin yanında ofis ve alışveriş merkezi alanında projeler geliştirerek marka imajını güçlendirdiğine, AVM segmentinde önemli sayılabilecek bir ölçeğe ulaştığına da vurgu yapıldı.

JCR-Eurasia Rating açıklamasında, Sur Yapı’nın iştiraki Sur Enerji’yle 2014’te Aksu HES’i devreye alarak enerji sektörüne giriş yaptığı belirtildi. Açıklamada, 2017’de Elmalı RES ve 2018’de Kurtini RES projelerinin tamamlanması ile Sur Enerji’nin yenilenebilir enerji sektöründe büyümesini sürdürdüğü belirtildi.

2017’de Antalya Kepez-Santral bölgesinde yapımına başlanan Sur Yapı Antalya Projesi’nin Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, 19 bin adet bağımsız birimden oluşan projenin 8 milyar lira yatırım değeri bulunuyor.