Adana JİNEKOLOJİK AMELİYATLARDA ROBOT DÖNEMİ

JİNEKOLOJİK AMELİYATLARDA ROBOT DÖNEMİ

11.08.2015 - 11:53 | Son Güncellenme:

.

JİNEKOLOJİK AMELİYATLARDA ROBOT DÖNEMİ

Adana ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk robotik jinekolojik ameliyat Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı, Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar’ın yer aldığı ekip tarafından gerçekleştirildi. 47 yaşında rahim ağzında kanser riski olan hastanın rahmi 1-2 santimlik küçük kesiden karın boşluğuna girilerek başarıyla çıkarıldı.
Kalp hastalıklarından ürolojiye, genel cerrahiden tiroide, kulak burun ve boğaz hastalıklarından jinekolojiye dek robotik cerrahi ile ameliyatlar ülkemizde de giderek artıyor. Hastaya hem ameliyat sırasında hem de iyileşme sürecinde çok önemli avantajlar sağlayan robotik cerrahi ile ameliyat kadın hastalıklarında estetik açıdan da kadınların imdadına yetişiyor. 1-2 santimlik küçücük bir kesi sayesinde kanama ve ağrı azalırken, hasta hemen günlük yaşantısına dönebiliyor, üstelik ameliyat izi yok denecek kadar küçük olduğu için estetik kaygılar da son buluyor. Adana ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ilk robotik jinekolojik ameliyat Acıbadem Adana Hastanesi’nde da Vinci cerrahi sistemi ile gerçekleştirildi.
Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren ekipte yer alan Acıbadem Adana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, son yıllarda jinekolojik ameliyatların robotik cerrahide da Vinci sistemi kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtti.
EN KARMAŞIK AMELİYATLARI BİLE KOLAYLAŞTIRIYOR
Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, 47 yaşında rahim ağzında kanser riski taşıyan hastasına daha önce uygulanan lokal tedavilerin istenilen sonucu vermemesi nedeniyle robotik cerrahi ameliyatı uyguladıklarını belirterek “Hastamıza ileri cerrahi robotu da Vinci ile ‘Histerektomi’ (Rahmin çıkarılması) ameliyatı gerçekleştirdik. Dünyada ve ülkemizde son yıllarda kullanımı artan robotik cerrahi sayesinde sadece 1-2 santimlik küçük kesiden karın boşluğuna girilerek en karmaşık ameliyatları bile kolaylıkla ve başarıyla gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu.
BİRÇOK JİNEKOLOJİK AMELİYATTA KULLANILIYOR
Günümüzde sadece ‘Histerektomi’ ameliyatlarının değil, miyom ile rahim ve rahim ağzı kanseri gibi pek çok ameliyatın da robot yardımı ile gerçekleştirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, “Daha iyi kozmetik sonuçların da robotik cerrahi sayesinde elde edilebildiğini gözlemliyoruz. Bunun sonucunda günümüzde bu teknolojiye sahip merkezlerde jinekolojik ameliyatlar gerekli tecrübeye sahip cerrahlar tarafından açık ameliyatlara göre giderek daha çok tercih edilmekte. Acıbadem Adana Hastanesi’nde de robotik cerrahi ile jinekolojik ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik ve hastamız sağlığına kavuştu” diye konuştu.