Gündem Juba hakkında bilinmesi gerekenler

Juba hakkında bilinmesi gerekenler

02.05.2018 - 18:25 | Son Güncellenme:

Güney Sudan Cumhuriyeti’nin güney bölgesinde yer alan ve ülkenin başkenti olan Juba, Nil Nehri doğrultusunda bulunan iki ana koldan birisi olan Beyaz Nil kıyısına kurulmuş, doğal güzellikler ile dolu bir şehirdir. Gelişen bir ülke olan Güney Sudan’ın genelinden farklı olarak modern bir yapıya ve turistik zenginliklere sahip olan Juba, egzotik tatil lokasyonu arayanlar için tercih edilebilecek adreslerdendir.

Juba hakkında bilinmesi gerekenler

Güney Sudan vizesi

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Güney Sudan ve Juba bölgesine yapacakları ziyaretlerde herhangi bir vize almalarına gerek yoktur. Bu sayede uzun süreli turistik seyahatler gerçekleştirmek ve Juba’nın doğal güzelliklerini ve tarihi noktalarını görmek son derece kolay olmaktadır.

Juba’ya nasıl gidilir?

Juba’ya ulaşım konusunda en pratik ve etkili yöntem havayoludur. Ülkemizde İstanbul’dan direkt ve aktarmalı uçuşlar ile Hartum’a oradan da ülkenin başkenti olan Juba’ya ulaşılabilmektedir. Juba Uluslararası Havalimanı kente oldukça yakın bir mesafededir ve bu sayede kişiler konaklayacakları tesislere rahat bir şekilde ulaşabilmektedir.

Juba’da görülmesi gereken yerler

Juba, Güney Sudan’ın en gelişmiş şehri olmasının yanında uluslararası film festivallerinin düzenlendiği kültürel bir odak noktası hâline gelmektedir. Afrika’da, Avrupa ve diğer Hıristiyan ülkelerinkinden çok daha farklı bir dini etnisite olarak yaşanılan Hıristiyanlık dini, Juba Hristiyan Merkezi’nde bu farklılıkları ile turistlere gösterilebilmektedir. Nil nehrinin kollarından biri olan Beyaz Nil’e kıyısı olan Juba, nehir üzerindeki köprüsü ile de anılmaktadır. Güney Sudan’ın babası ve kurucusu olarak kabul edilen John Garang’a ait mozole şehri tercih eden turistlerin Juba’da gezilecek yerler arasında mutlaka görmeleri gereken noktalardandır. Güney Sudan, geçmişinde savaşlar ve birçok olumsuzluk ile baş etmiş bir ülke olmasına karşın gerek kültürü gerek diğer konulardaki özgün yapısı ile Juba’da en iyi şekilde temsil edilmektedir. Ülkeyi ziyaret eden kişilerin yapabilecekleri çeşitli doğa turları ve kültürel etkinlikler mevcuttur. Kabile yaşantısının halkın bir kesimi tarafından devam ettirildiği bir ülke olan Sudan, Juba’da da bu şekilde yaşayan çok sayıda insanı bulundurmaktadır ve birçok turist bu kişilerin doğayla iç içe olan yaşamlarını gözlemleyebilecekleri turistik turları tercih etmektedir.

Yazarlar