Gündem K. Irak’tan acı haber: Üç asker şehit

K. Irak’tan acı haber: Üç asker şehit

01.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyon sırasında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Giresun’da güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

K. Irak’tan acı haber: Üç asker şehit

Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada üç asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma sonucunda üç askerin şehit olduğu belirtildi. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

Çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden biri olan Uzman Çavuş Sercan Koç’un acı haber haberi Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesi Çay mahallesinde bulunan ailesine ulaştı. İlçe protokolü ve askeri yetkililer tarafından verilen acı haber sonrası aile ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, yakınları taziyeye geldi. Bekar olan şehit Uzman Çavuş Sercan Koç, Gümüşhance ilçesinde bugün ikindi namazı sonrasında düzenlenecek törenin ardından Gümüşhacıköy Şehitliği’nde toprağa verilecek.

1 çocuğu vardı

Şehit olan 3 askerden Piyade Uzman Çavuş Seyfettin Turan Aktaş (28) evli ve 1 çocuk babasıydı. Duran- Rabia Aktaş çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Seyfettin Turan Aktaşın şehadet haberini ailesine Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 48’inci Piyade Alay Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu ve askeri yetkililer bildirdi. Haberi alan aile büyük üzüntü yaşadı. Haberin duyulmasının ardından çok sayıda kişi, başsağlığı için şehidin evine akın etti. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Aktaş’ın cenazesinin bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Demir’in evine ateş düştü

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ünal Demir’in (24) Bilecik’teki ailesine acı haberi askeri yetkililer tarafından verildi.
Bekar olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Demir’in cenazesinin, bugün Bozüyük’te toprağa verileceği belirtildi.

2 PKK’lı terörist öldürüldü

Giresun’da, PKK terör örgütünün sözde Karadeniz yapılanmasına yönelik arazi arama tarama faaliyetlerini aralıksız sürdüren güvenlik güçleri, bir grup PKK’lı teröristle sıcak temas sağladı. Güce ilçesi kırsalında çatışma çıktı. Çatışmada, PKK’lı 2 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, PKK’nın sözde Karadeniz yapılanması sorumluları ‘Sorej’ kod adlı Barış Coşkun ve ‘Bahoz’ kod adlı Hıdır Doğru olduğu belirtildi. MUHAMMET KAÇAR Giresun DHA