Kültür Sanat K-POP finalisti belli oldu!

K-POP finalisti belli oldu!

11.08.2014 - 15:28 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yaklaşık 80.000 fanı olan K-POP çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor.

K-POP finalisti belli oldu

Türkiye’de Kore Büyükelçiliği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen K-POP ve Cover Dans yarışması 9 Ağustos Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yarışma için dans ederken veya şarkı söylerken çekilen videolarını göndererek başvuran onlarca kişi arasından 15 finalist seçildi.

Haberin Devamı

Kore Büyükelçisi LEE Sangkyu ve diğer diplomatlar ile dans ve müzik alanında uzman 9 kişinin jüri olarak değerlendirme yaptığı yarışmada Ezgi Giresunlu birinci oldu. Kore Pop şarkıları ve dans becerileriyle kıyasıya yarışan 15 finalist arasından birinciliği yakalayan Ezgi Giresunlu Ekim ayında Kore’de düzenlenecek olan Uluslararası K-Pop ve Cover Dans yarışmasına Türkiye’yi temsilen katılacak. Kore’de yapılacak olan bu yarışmaya toplam 20 ülkeden yarışmacılar katılacak ve bu yarışmacıların bütün masrafları Kore hükümeti tarafından karşılanacak.

9 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen yarışmada fan toplulukları sevdikleri Koreli şarkıcıların tanıtıldığı standlar kurdular. Daha önceki yarışmada Türkiye birincisi olup, Türkiye’yi temsilen Kore’deki uluslararası yarışmaya katılan Nursena Demir arkadaşlarına bir moral konseri verdi. Ayrıca, geleneksel kıyafetler içinde Kore Geleneksel Müziği konseri veren grup izleyicilerden büyük beğeni topladı.