Teknoloji Kaan N2 inceleme: Bütçe dostu telefon arayanlara yeni alternatif

Kaan N2 inceleme: Bütçe dostu telefon arayanlara yeni alternatif

23.04.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

Kaan, N2 adlı yeni akıllı telefonunu kısa süre önce piyasaya sürdü. Giriş segmenti bir akıllı telefon olan Kaan N2, geniş ekranı, 18:9 formatı ve çift lensli kamerasıyla dikkat çekiyor. Peki Kaan N2 başka neler sunuyor ve fiyatı ne kadar? Kaan N2’yi sizler için özetledik.

Kaan N2 inceleme: Bütçe dostu telefon arayanlara yeni alternatif

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Mobil cihazlar arasında şık olmak son dönemde epey önemli. Kaan N2 ile de şık bir görünüme sahibiz. Aynı zamanda iki farklı renk seçeneğimiz var: Siyah ve altın. Bunlar tüketicilerin genel olarak en çok tercih ettiği tonlar. Kaan N2’de metal bir kasa kullanılmış. Sadece antenler, tasarımın içine gömülmüş dar plastik şeritlere sahip. 145 gram ağırlığında ve 1152.2 x 76.6 x 8.25 mm boyutlarında olan telefon Kaan N1’e kıyasla daha hafif ve küçük. N2’nin ekranı 5.7 inç ve modern 18: 9 formatında. Ancak basit HD çözünürlükte (1440 × 720 piksel).

Cihazının önünde herhangi bir logo yok. Önceki modelde olduğu sanal tuşlara sahibiz. Ayrıca 2.5D kavisli ekran cihaza hem görsel açıdan, hem de kullanım açısından premium bir hava katıyor. Cihazın kompakt tasarımı da tek elle kullanımı kolaylaştırıyor. Arkasına baktığımızda çift lensli kamera, parmak izi okuyucu ve Kaan logosunu görüyoruz. Bu arada metal kasa parmak izini çok belli etmiyor. Parmak izi okuyucu bazen okuma konusunda teklese de pratikte pek sıkıntı yaşatmıyor.

Haberin Devamı

Cihazın sağ tarafına bakacak olursak, ses ve açma/kapama tuşlarını görüyoruz. Karşı tarafta ise SIM kart ile SD kart yuvaları var. Alt kenarda mikro USB bağlantı noktası ve hoparlör çıkışı, üst kenarda ise 3.5 mm kulaklık jakı yer alıyor.

Kaan N2 inceleme: Bütçe dostu telefon arayanlara yeni alternatif

Kaan N2, görünüm ve his açısından, yuvarlak hatları ve 5.7 inç ekranıyla son dönem mobil trendlerine az çok ayak uydurmuş. Eldeki ağırlığı ve yarattığı his de iyi. Bu arada N2’nin kutu içeriğinde kulak içi kulaklıktan, ekran koruyucu ve silikon kılıfa kadar gerekli aksesuarlar hepsi var.

Çentikli tasarım veya Infinity Display gibi bir şey burada tabii ki de yok. Yine de giriş seviyesi cihazlara göre etkileyici bir ekranla karşı karşıyayız. 18:9 formatında 5.7 inçlik ekran, işinizi rahatlıkla görüyor. Telefonun ekran-kasa oranı yüzde 83 seviyesinde. Çözünürlük ise 1440x720 piksel ile rakiplerinin gerisinde.

5.7 inçlik ekranın üst kısmına erişim biraz zahmetli olsa da, tek elle kullanımda pek sorun olmuyor. Ekran büyük olduğundan bir şeyler okurken, fotoğraflara bakarken, video izlerken ya da oyun oynarken rahat ettiriyor.

Haberin Devamı

Kaan N2, farklı ışık koşullarında güzel görüntülerin çekilmesine yardımcı olmak için f / 2.0 diyafram açıklığında 13MP ve 120 derece geniş açılı 8 MP arka kamera ile donatılmış. Bu sayede telefonla bokeh efektli ya da geniş açılı fotoğraflar çekebilirsiniz. Dijital zoom, otomatik flaş, yüz algılama, gibi özellikler de sizlere sunuluyor. Keyifli selfie’ler için önde 8MP kamera var.

Kaan N2 inceleme: Bütçe dostu telefon arayanlara yeni alternatif

Kaan N2’nin gündüz çekim performansı iyi. Renk performansının da doğru olduğunu söyleyebilirim. Yakın çekimlerde nesneye çok fazla yaklaşmazsanız odaklamada sıkıntı olmuyor. Gece performansı ise biraz gürültülü. Gece şehir ışıklarını çekeceksiniz bir tripod kullanmanız faydalı olacaktır.

Arka kamera ile HDR ve panorama fotoğraflar çekebilirsiniz. Videoda 1080p ve ağır çekim seçenekleriniz var. Görüntüler elin titremesine bağlı olarak biraz hareketli olabilir. Kendi ses kaydı da orta seviyede.

Önde yer alan 8 megapiksel kamera, işinizi görecek nitelikte selfie’ler üretiyor. Flaş desteğinin eklenmesiyle zayıf ışık koşullarında da iyi fotoğraflar çekmek mümkün hale geliyor. Bokeh efektli selfie’ler çekebilseniz de alan derinliği çok net değil. Genel olarak, Kaan N2’nin kamera performansı kendi segmenti ve fiyatına göre oldukça iyi.

Haberin Devamı

Kaan N2 inceleme: Bütçe dostu telefon arayanlara yeni alternatif

Gelelim Kaan N2’nin performansına. Cihaz 1.5 GHz 8 çekirdekli Mediatek MT6750T işlemci, 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanıyla işlem yapıyor. İsterseniz telefonun depolama alanına 128 GB'a kadar microSD kart ile ekleme yapabilirsiniz.

Cihaz, Android 7.0 işletim sistemiyle geliyor dediğimiz anda "artık Android 8 var" diyebilirsiniz. Selefi N1 de Marshmallow ile gelip birkaç ay sonra Nougat'ı almıştı. Buradan yola çıkarak Kaan N2’nin de kısa süre sonra Android 8.0 Oreo güncellemesini alacağını düşünüyoruz. Tabii şirketten bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bu teknik donanımla Kaan N2, günlük işleri yerine getirme konusundan başarılı. Ancak bu telefondan yüksek grafik yoğunluğuna sahip oyunları oynatma, video düzenleme ve benzeri işleri pek beklemeyin. Sosyal ağlarda takılma, internette gezinme, video izleme gibi ortalama kullanıcıların ihtiyaç duyduğu işlerde Kaan N2 sıkıntı yaşatmıyor.

Haberin Devamı

Kaan N2 inceleme: Bütçe dostu telefon arayanlara yeni alternatif

Piline gelecek olursak, 3000 mAh ile bir günü rahatlıkla çıkartabilirsiniz. Bunda düşük çözünürlüklü ekranı ve düşük güç tüketimli işlemcisi de rol oyunuyor. Hızlı şarjı da destekleyen cihaz, bir saate yakın sürede yüzde 60doluluk seviyesine ulaştı.

Bunların dışında giriş seviyesi telefonlarda sık gördüğümüz FM radyo burada da var. 4.5G ve Bluetooth 4.0 da unutulmamış.

Toparlamak gerekirse Kaan N2, 1000 TL'nin altında bütçe dostu bir akıllı telefon isteyenlerin tercihi olabilir. Cihaz, 18:9 ekranı veçift lensli kamerasıyla aynı fiyat segmentindeki diğer rakiplerinden arasından sıyrılmayı başarıyor.

Kaan N2’ye yaklaşık 999 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Yazarlar