Dünya Kabil’de saldırının bilançosu ağırlaşıyor

Kabil’de saldırının bilançosu ağırlaşıyor

29.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afganistan’ın başkenti Kabil’de önceki gün bomba yüklü ambulansla düzenlenen intihar saldırısının bilançosu ağırlaşıyor.

Kabil’de saldırının bilançosu ağırlaşıyor

Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 103 kişiye yükseldiği belirtilirken, 235 kişinin yaralı olduğu bildiriliyor. Yüksek Barış Konseyi, Afganistan İçişleri Bakanlığı’nın eski binası ve yabancı elçiliklerin olduğu bölgenin yakınındaki bir kontrol noktasını hedef aldığı belirtilen saldırının sorumluluğunu Taliban üstlenirken, Afgan hükümeti, bu örgütü desteklediği gerekçesiyle Pakistan’ı suçladı. Afganistan hükümetinden yapılan açıklamada, saldırının Taliban bağlantısı olan Hakkani örgütü tarafından, Pakistan desteğiyle gerçekleştirildiği duyurulurken, Pakistan, Taliban örgütünü desteklediğini reddediyor.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Muhammed Eşref Gani’ye, saldırı nedeniyle taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, “Masum sivilleri hedef alan bu alçak ve hain terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu saldırının liderliğinizde, uluslararası toplumun da desteğiyle istikrar ve refaha ulaşma yönünde önemli adımlar atan Afganistan’ı bu yolundan alıkoyamayacağına inancım tamdır. Türkiye’nin, teröre karşı haklı mücadelesinde Afganistan’ın yanında olduğunu bir kez daha yineliyor, bu vesileyle hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Zat-ı Devletleri’nin şahsında dost ve kardeş Afgan halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum” dedi.