Gündem Kaçaklardan firar girişimi

Kaçaklardan firar girişimi

09.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye yasa dışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine gitmek isterken yakalanan bir grup Afganistan uyruklu kaçak, tutulduğu Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Tunca Barınma Merkezi’nden kaçmak için taşkınlık çıkardı.

Kaçaklardan firar girişimi

Edirne Yeniimaret Mahallesi’nde bulunan Tunca Barınma Merkezi’nde bekletilen 60 Afganistan uyruklu kaçak, dün sabah saatlerinde kahvaltı sonrası bahçeye havalandırma için çıkarıldı. Kaçaklar bir anda bariyerleri aşarak kapıya doğru koşmaya başladı.
Bu sırada polisler kapıları tutarak mültecilerin kaçmasını engellemeyi çalışarak, yardım istedi. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri kapıları tutarak kaçaklara biber gazıyla müdahale etti. 4 Afganistan uyruklu kaçak demir parmakları aşarak kaçmaya başladı. Kısa sürede yakalanan 4 kaçak gözaltına alındı. Çıkan olayda kaçaklara müdahale eden 4 polis memuru yaralandı.
Gazdan etkilenen aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 6 kaçak hastaneye kaldırıldı. Barınma merkezinin bahçesinde oturma eylemi yapan kaçaklar polisin ikna etmesi üzerine koğuşlarına döndü. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin merkeze gelerek bilgi aldı. Vali Şahin merkezde bulunan kaçaklardan bir bölümünün olayları başlattığını söyleyerek, “Kaçaklar barınma evinden bir an önce çıkmak istedikleri için böyle olaylar çıkarıyor. 35-40 bin liralık bir zarar meydana gelmiştir” dedi. 16 kaçak hakkında kamu malına zarar vermekten soruşturma başlatıldı.