Gündem Kadın cinayetleri bu kez gülerek protesto edildi

Kadın cinayetleri bu kez gülerek protesto edildi

15.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiyenin kanayan yarasın kadın cinayetlerine dikkat çeken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ‘Gülmek Direnmektir’ sloganıyla yeni yıl takvimi hazırladı...

Kadın cinayetleri bu kez gülerek protesto edildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, şiddet gören kadınların çığlığına ortak olmak amacıyla ve “Gülmek direnmektir” sloganıyla yeni yıl için bir ajanda hazırladı.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, sayısı her geçen gün artan kadın cinayetlerini, çocuk yaşta zorla evlendirme, cinsel saldırı ve tecavüzleri 2015 Kadın Ajandası ile protesto ediyor. “Kadına gülmek yakışır çünkü gülmek direnmektir” sloganıyla hazırlanan ve geliri şiddet mağduru kadınlar için harcanacak olan ajanda, tüm kitapçılar ve internetten satışa sunuldu.

Her ay bir gülen kadın
Kadınların güleceği bir 2015 yılına adanan ajandada her ayda bir gülen kadının fotoğrafı yer alıyor. Lise öğrencisi, belediye çalışanı, mühendis ve ev kadını gibi toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden kadınlar, ajanda için bir araya geldi. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, sanatçı Nur Sürer ve gazeteci Tuluhan Tekelioğlu da kadınlara umut vermek amacıyla hazırlanan ajanda için objektif karşısına geçti. Ajandada şu ifadelere yer verildi:
“Size burada kadın cinayetleriyle ilgili geniş kapsamlı bir tablo yaratmak isterdik. Ama bu sadece Türkiye’nin utanç tablosu olurdu, yapamadık... Biz, gülmeyi seçtik. Bu tabloya seyirci kalan tüm kurumlara ve bireylere inat gülmeyi ve mücadele etmeyi seçtik. Çünkü kadına gülmek yakışır. Çünkü gülmek direnmektir.”