Ekonomi Kadın ihracat seferberliği

Kadın ihracat seferberliği

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı olarak e-ticaret sitelerine üyeliklere yüzde 80 oranında destek verdiklerini  belirterek, “Bugün sizin talebiniz üzerine kadın ihracatçılarımızın, kadın yöneticisi veya ağırlığı olan tüm şirketlerimizin elektronik ticaret sitelerine üyeliklerinin yüzde yüzünü karşılıyoruz” dedi.

Kadın ihracat seferberliği

Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen ‘Kadın Girişimciler Uluslararası 2. Konferansı’na katıldı. Zeybekci, kadınların iş gücüne katılımı, toplam yönetici pozisyonları içindeki kadın yönetici oranı ve kadın girişimcilerin sayısının artırılmasıyla kadınların ekonomiye dahil edilebileceğini ve böylece zengin ülkelerden biri olunabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

‘1 numara olacağız’

Bu üç formülü destekledikçe Atatürk’ün söylediği gibi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkılabileceğine işaret eden Zeybekci, “Türkiye’de öncelikle siyasi partilerdeki kadın kollarının, sonra sivil toplum kuruluşlarındaki kadın kollarının kalkması lazım. Siyasi partilerde erkek kolları var mı? Öyleyse niye kadın koları var?” diye konuştu.

Zeybekci, Türkiye’nin 3. çeyrekte büyüme açısından OECD ülkeleri arasında bir numara olacağını vurgulayarak, ülkenin yıl sonunda yüzde 6’nın üzerine çıkan büyümeyi yakalayacağını kaydetti.

Zeybekci, 2017’de başlattıkları ihracat, büyüme seferberliğini, bu toplantının sloganı olarak 2017 ve 2018’den itibaren “kadın ihracatı seferberliği” şeklinde adlandırılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Halıcılığa destek

Türkiye’nin 1 milyar doların üzerinde el dokuması halı ihracatının şu anda 100 milyon doların altına gerilediğine dikkati çeken Zeybekci, “Yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde 20-30 bin kırsal kesimindeki halı dokumacılığını hükümet olarak çok büyük bir destekle ayağa kaldıracağız. Türkiye’de halı ihracatı olması gerektiği yere gelecek. Burada elektronik ticaret devreye girecek. Böylece, Türk halıların dünyadaki yerini alacağını düşünüyorum” bilgisini verdi.

Zeybekci, konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner’e TEMA Vakfı Ağaç Dikme Sertifikası verdi.