Gündem Kadın vatmanlar ikiye katlanacak

Kadın vatmanlar ikiye katlanacak

31.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 2010’da hizmete giren Hafif Raylı Sistem’de 43 erkek 14 kadın vatman görev yapıyor.

Kadın vatmanlar  ikiye katlanacak

Hafif Raylı Sistemi işleten Samulaş (Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sananayii ve Ticaret A.Ş.) tarafından kadın vatman sayısının artırılması için çalışma yapıldı. İşbaşı eğitim programı kapsamında meslek edindirme kursu açıldı.

Haberin Devamı

200 kadın hafif raylı sistem vatmanı olmak için başvurdu. Yapılan eleme ardından 32 kadın Raylı Sistemler Teknolojisi Vatman Meslek Edindirme Kursu’na 15 Ağustos itibariyle başladı. Yüzde 50 istihdam garantili olan kursa katılan kadınlara teorik ve pratik eğitim, Samulaş Eğitim ve İnsan Kaynakları Şefi Koral Alten tarafından verilmeye başlandı.

Kurs sonunda başarılı olan 16 kursiyerin Hafif Raylı Sistem’de vatman olarak çalışmaya başlayacağı belirtildi. Samulaş Operasyon Müdürü Sevilay Germi, hafif raylı sistemin 26 durakla, 20 kilometrelik güzergahta hizmet verdiğini bildirirken, şöyle dedi: “Sorumluluğu yüksek bir meslek bu ama bayan vatmanlar bu işi en iyi şekilde yapıyorlar.”