Gündem Kadınlar ezber bozmayı sever

Kadınlar ezber bozmayı sever

07.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

BajaAnatolia Rallisi’nde yarışan Yeşim Nur ve Pınar Çelikel iyi bir derece almaları bir yana, bunu pek çoğumuzun sokakta gördüğünüzde ‘ne kadar şirin’ diyeceğiniz Fiat 500 X ile yapmaları dikkat çekti

Kadınlar ezber bozmayı sever

Fethiye’de düzenlenen BajaAnatolia Rallisi’nde rally araçlarının arasında ışıl ışıl parlayan kırmızı bir Fiat 500X dikkat çekiyordu. Otomobilin içinden iki kadının indiğini görenler iyice şaşırdılar. Asıl olay ise bu arabanın ciddi zor bir parkuru 7. bitirmesiydi.

Haberin Devamı

Yeşim Nur ve Pınar Çelikel çeşitli gazetelerde çalışmış, dergilerde yayın yönetmenliği yapmış iki gazeteci. Bir süredir ise çok sevdikleri otomobil kullanma işini raid kategorisinde yarışmaya çevirmişler. Raid maceralarının nasıl başladığını anlatan Pınar, “Otomobil kullanmayı sevdiğimizi bilen pr’cı bir arkadaşımız 3 yıl önce bizi Transanatolia Rallisi’ne gazeteci olarak çağırdı. Ertesi yıl GEO dergisi ve Dacia Duster sponsorluğunda gittik yarışa. Hayatımızda ilginç kapılar açtı o macera” dedi.

Kadınlar ezber bozmayı sever

‘Daha güçlü çıktı’

İkili, navigasyon temelli raid’in tam onlara göre olduğunu Transanatolia’da fark etmişler. Döndüklerinde ise akıllarında “Nasıl yarışırız?” fikri varmış. Yarışa hazırlanmaları ilk iş otomobilin bulunmasıymış. “Pekçok firma ile görüştük. Tam ümidimizi kaybediyorduk ki Fiat Motorsporları Direktörü Koray Kafkas ile tanıştık. Bize Fiat 500X’i önerdi,” diyor Yeşim. Pınar ise ekliyor; “Otomobili ilk gördüğümde ben bile güldüm. Evet yaralı bereli, sticker’lı offroad arabaları arasında çok steril duruyorduk. Ama bizim tatlı kız, pekçoğundan daha güçlü çıktı.” Erkek egemen bir ortamda pek de etkilenmemiş kızlar. ‘Transanatolia ekibi, özellikle Orhan Çelen ve Burak Büyükpınar çok destek oldular. Biz de dersimizi iyi çalıştık” diyor Pınar.