Gündem Kadınlara kapılar sonuna kadar açılır

Kadınlara kapılar sonuna kadar açılır

18.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve yöneticileriyle görüşen Kılıçdaroğlu’nun “Kadınlara kapılar sonuna kadar açılır. Onları dinleyin yapamayacağınız hiçbir şeyin sözünü vermeyin” talimatı verdiği öğrenildi

Kadınlara kapılar sonuna kadar açılır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin kadın kollarına, “Ev çalışmalarına önem verin, kadınlara kapılar sonuna kadar açılır” talimatı verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun hafta ortasında Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve MYK üyeleriyle gerçekleştirdiği görüşmede, “Mümkün olduğu kadar kadınlara ulaşın, kadınları dinleyin, yapamayacağınız hiçbir şeyin sözünü vermeyin” dediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu, önceki günkü MYK toplantısının ardından Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve Kadın Kolları MYK üyeleriyle görüştü. Alınan bilgilere göre Kadın Kolları Kurultayı’nın ardından Kadın Kolları MYK’sı olarak yapılan ilk toplu ziyaret olması nedeniyle önem taşıyan görüşmede Kılıçdaroğlu, kadın kollarına talimat verdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Bundan sonraki dönemde ev çalışmalarına önem verin ve ağırlık verin. Ülkemize sahip çıkın. Halkla daha fazla iç içe olmanız gerekiyor. Biliyorum ki, kadınlara kapılan sonuna kadar açılır. Bu nedenle mümkün olduğunca çok fazla eve girin, çok fazla kadına ulaşın” dediği belirtildi.

‘Dinleyen taraf olun’

Kııçdaroğlu’nun, “Kadınlara ülkenin durumunu anlatın, gittiğiniz yerlerde daha çok dinleyici olun, görüşmede konuşan taraftan ziyade dinleyen taraf olmaya özen gösterin. Onların sizlerden CHP’den istediklerini, taleplerini not edin ve isteklerine yanıt verin. Ancak yapamayacağınız hiçbir şeyin sözünü vermeyin” ifadesini kullandığı kaydedildi.
Alınan bilgilere göre, görüşmede Köse ve Kadın Kolları MYK üyeleri de, çalışmaları hakkında Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi. Göreve başladıkları günden bu yana sahada olduklarını belirten Köse’nin “12 aylık bir çalışma programı yaptık. Haftanın 3 gününü ev ziyaretlerine, ayın bir gününü de sivil toplum kuruluşlarına ayırıyoruz. Sürekli sahada olmaya, ev ziyaretleri yapmaya özen gösteriyoruz. Son olarak da Tunceli’deydik” dediği belirtildi.

‘Barışa ihtiyacımız var’

Yenimahalle Belediyesi’nin iftarına katılan Kılıçdaroğlu, “Görüşleri farklı diye hiç kimseyi ötekileştirmemeliyiz. Bu ülkenin her şeyden önce huzura ve barışa ihtiyacı var” dedi. İftarı organize eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın iki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi parti içinde tepki çekmişti. Ancak Kılıçdaroğlu’nun dün Yaşar’ın organize ettiği programa katılması, Kılıçdaroğlu’nun görüşmeden rahatsız olmadığı yorumlarını güçlendirdi. l ANKARA Milliyet

Yazarlar