Gündem Kadınlara yönelik şiddet bitecek

Kadınlara yönelik şiddet bitecek

29.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dış politikadan kadın sorununa kadar her konuda çözüm üreteceklerini belirten Ekici, “Başta aile içinden gelenler olmak üzere kadına yönelik şiddet konusunda her türlü tedbir alınacak” dedi...

Kadınlara yönelik  şiddet bitecek

MHP, Konya’da 6. sıradan avukat Zühal Ekici’yi aday gösterdi. Ekici, ekonomide yaşanan sıkıntılara dikkati çekerek, “Türkiye’nin hiçbir kanayan sorununa çözüm üretmeyenler, bugün başkanlık sistemini ağızlarından düşürmemektedirler. Bu sistem parlamenter sistemle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti’ne monte edilmeye çalışılmaktadır. Ülkemizde hukuk kuralları ayaklar altına alınmış, milletimizin hukuka olan güveni zedelenmiştir.
Ülkemiz şu anda hukuk devleti olmadığı gibi kanun devleti olmakta da zorlanmaktadır. Dünyanın en kırılgan ekonomisine sahip ülkemizde esnafımız, çiftçimiz, asgari ücretliler, memur ve emekliler büyük bir darboğaza girmiş, ‘Yeter artık’ demektedirler” diye konuştu.
‘Kadro hazır’
Ekici, MHP’nin kadın meselesinden dış politikaya kadar her konuya çözüm getirmek için bütün kadrolarıyla hazır olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üreten ekonomi programı ile yoksulluk, işsizlik ve yolsuzlukla mücadele edecek, çalışanların çalışma şartlarını iyileştirmek ve adaletli bir ücret sistemine kavuşturmak için çalışacak. Kapatılan ve hizmetten yoksun bırakılan tüm belde belediyeleri yeniden açılacak. Kamuda taşeron, 4-B’li, 4-C’li, geçici, sözleşmeli tüm çalışanlara kadro verilecek. Kadınlara karşı uygulanan her türlü hukuki ve fiili ayrımcalığa son verilecek, başta aile içinden gelenler olmak üzere kadına yönelik şiddet konusunda her türlü tedbir alınacak. Partimiz bu tarihi dönüm noktasında eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, ulaşımdan dış politikaya kadar tüm meselelerde milli bir politika izlemek üzere tüm kadroları ile hazırdır.”

Haberin Devamı

Zühal Ekici kimdir?

1996’da Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 1997’den bu yana Konya’da serbest avukatlık ve öğretmenlik mesleğini birlikte yürütüyor. Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkan Yardımcılığı, Konya Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanlığı, Türk Eğitim-Sen Kadın Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü’nün Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin Geliştirilmesi Projesi çalışmalarına katıldı. Evli ve iki çocuk annesi.