Gündem Kadınların çoğu yaşadığı şiddetin farkında değil

Kadınların çoğu yaşadığı şiddetin farkında değil

03.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avcılar Belediyesi’nin araştırması kadınların önemli bölümünün tokat yemeyi şiddet olarak görmediklerini ve mağdurların genelde sustuğunu ortaya koydu...

Kadınların çoğu yaşadığı şiddetin farkında değil

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, kadına şiddetin boyutlarını tespit etmek ve bunu önlemek için yapılabilecek çalışmalara yön vermesi amacıyla anket yaptırdı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri, ilçedeki 10 mahallede 30’ar kadına yöneltilmek üzere 26 soruluk anket hazırlandı. Ankette, kadının yaş, evlilik süresi, çocuk sayısı, ekonomik, eğitim durumu, gibi bilgilerin yanı sıra şiddet konusunda bilgisi olup- olmadığı, bununla karşılaştığında ne yaptığına dair sorular yöneltildi.

Haberin Devamı

Ankette, kadınların yüzde 23’ü aile içi şiddetle sürekli karşılaştıklarını belirtirken, yüzde 46’sı bazen maruz kaldıklarını söyledi. Kadınlar aile içi şiddeti ağırlıklı olarak eşlerinden gördüklerini, yüzde 44’ü bunun karşısında sustuğunu, 21’i karşılık verdiğini, 12’si evi terk ettiğini, 7’si karakola gittiğini, yüzde 9’u ise, özür dilenmesi üzerine barıştığını bildirdi.

Anketin sonuç bölümünde, “Sadece tokat yemeyi, ısırılmayı, sürüklenmeyi, yaralanmayı şiddet olarak kabul eden birçok kadın cinsel ilişkiye zorlanma, tehdit edilme, hakarete uğramanın birer sözel şiddet; kıskanılma, giyim tarzına karışılma, evde kalmaya zorlanma, sevgi ve ilgiden mahrum bırakılmasının psikolojik şiddet; yeteri kadar harçlık verilmemesi, kendilerine miras bırakılmamasının ekonomik şiddet olduğunu düşünmemektedir” denildi.