Kültür Sanat Kadrajdaki hikayeye yolculuk

Kadrajdaki hikayeye yolculuk

27.03.2015 - 15:53 | Son Güncellenme:

Dilan Bozyel’in anlatımı, Merve Tuncay’ın sunumuyla ilham dünyasının derinliklerine iniyor; kamera arkası detaylarını sahne önünde konuşuyoruz.

Kadrajdaki hikayeye yolculuk

Kadrajdaki Hikaye; kamera arkasında kalan detayları sahnenin önüne taşıyarak, izleyicinin zihninde sanatçıya dair oluşan soruları cevaplamayı hedefler. Sanatçının eserine ulaşırken geçirdiği yolculuk ve uğradığı tüm duraklar izleyici ile görsel ve işitsel olarak paylaşılacaktır.

Sahnede dekorlar ile oluşturulacak olan teatral atmosfer, sanatçının anlatımı ile birleşince, izleyici kadrajdaki hikayeye doğru bir yolculuk yapacaktır.

Sanatçının eseri aynı zamanda hayatının da bir parçasıdır. Sergiye yönelik yapılan hazırlıklarda sanatçının ilham dünyası ile baş başa kalarak belirli ritüeller eşliğinde aradığı cevabı bulması seyirci için görünmez ve bilinmezdir.

Günümüz sanatsal etkinliklerinde sanatçıların verdiği biyografik ve teknik bilgiler izleyicilerin merakını giderirken, hayal dünyası gibi soyut ama etkili olan bir dünyayı tasvir etmeyi ihmal eder.

Sanat eseri ve izleyici arasındaki “kamera arkası” olarak adlandırılan detaylar izleyiciye heyecan verir ve sanatçı ile izleyici arasında farklı bir bağ oluşmasına; daha kapsamlı bir empati yapılmasını sağlar. Sanatçıyı anlamak bir insanı anlamak kadar komplike olsa da izleyici için sanatı ve sanat eserini daha yakından hissetmek unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Dilan Bozyel; yurtiçi ve yurdışında aldığı ödüller, üniversite ve lise öğrencilerine yönelik hazırladığı atölyeler ve yazılarıyla yer aldığı aylık dergiler ile yaratıcılığını her daim paylaşarak çevresine yaymayı ihmal etmeyen bir sanatçı. Peki bir fotoğrafın hikayesi nasıl oluşur?

Sanatçının üretim süreci neye benzer? Eserlerin kalıcı olmasındaki sır nedir? Hızlı ve çok üretmek “üretken” olmak mı demektir? Kadrajdaki Hikaye tüm bu sorulara yanıt arıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümü son sınıf öğrencisi Merve Tuncay’ın bitirme projesi olarak gerçekeleşecek olan bu projeye katılım ücretisizdir.

Katılımcıların 1beyazbuyu@gmail.com adresine ad soyad ve kişi sayısı bilgilerini iletmeleri yeterli olacaktır.