İstanbul KAĞITHANELİ ÇOCUKLAR AYLAN KURDİ İÇİN RESİMLERLE HAYKIRDI

KAĞITHANELİ ÇOCUKLAR AYLAN KURDİ İÇİN RESİMLERLE HAYKIRDI

04.09.2015 - 16:04 | Son Güncellenme:

.

KAĞITHANELİ ÇOCUKLAR AYLAN KURDİ İÇİN RESİMLERLE HAYKIRDI

Bodrum’da mültecileri taşıyan botların batması sonucu hayatlarını kaybederek karaya vuran çocukların hikayelerinden etkilenen Kağıthaneli çocuklar, çizdikleri resimlerle dünyaya barış mesajı verdi.
Yaz dönemi boyunca Kağıthane Belediyesi Yaşam Beceri Atölyeleri’nde teknoloji, sanat, sağlık, el becerileri gibi alanlarda eğitimler alan çocuklar, geçtiğimiz günlerde Bodrum’da mültecileri taşıyan botların batması sonucu kıyıya vuran çocuk cesetlerinden etkilenerek, barış temalı resimler çizdi.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da çocukların yapmış olduğu resim sergisini gezerek resimler hakkında çocuklardan bilgi aldı. Çocukların ağzından resimlerin öyküsünü dinleyen Başkan Fazlı Kılıç yaptıkları barış temalı resimlerle dünyaya barış mesajları veren minik çocukları tebrik etti.
“DÜNYA LİDERLERİ ÇOCUKLARA KULAK VERSİN”
Çocukların fotoğraf sergisini gezerek çocuklardan çizdikleri resimler hakkından bilgi alan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bugünlerde birçok üzüntülü ve acılı olaylara şahit oluyoruz. Hem ülkemizde hem de dünyanın her yerinde. Özellikle mülteci sorunu, göç etmek zorunda olan ailelerin çocuklarının dramlarını yaşıyoruz. En son da Aylan’ın dramını yaşadık. Son derece üzüntü verici hadise ve tablo. Çocuklarımızda bu durumdan etkilenerek dünyada savaş olmasın ve barış olsun ve çocuklar resim yapabilsinler temalı bir çalışmanın içerisindeler. Bugün burada her bir çocuğumuz kendi duygu ve düşüncelerini resme yansıttılar. Ben çocuklarımızı tebrik ediyorum ve çocuklarımızın bu sesini tüm dünya liderlerinin duymasını diliyoruz. Çocuklarımıza kulak vermelerini diliyoruz. Başka başka seslere başka başka görüntülere kulak vermesinler çocukların bu tertemiz bu çok özgün duygularına ve düşüncelerine kulak vermelerini istiyoruz” diye konuştu.
“DÜNYADA BARIŞ OLSUN İSTİYORUM”
Çocuklara ve insanlara karşı şiddeti eleştiren resim çizdiğini belirten minik Rümeysa Erdinç, “Dünyadaki bazı yerlerde çocuklara ve insanlara karşı bir şiddet var. Bunları önlemek için onlar buraya taşınıyor. Türkiye’ye geliyorlar. Bende onların buraya geldiğini ve bizim onları koruduğumuzu anlatan bir resim yaptım. Dünya barış dolsun istedim. Dünyanın üzerindeki çocukları çizdim” şeklinde konuştu.
“ÇOCUKLARIN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM”
Dünya barışını anlatan bir resim çizdiğini belirten Eren Durmuş Oruç, “Bu resmi yaparken savaşta olan çocukları düşündüm. Barış olmasını istiyorum. Dünyanın bir tarafındaki çocuklar parkta oynarken diğer bir tarafındaki çocukların savaşlarda ölmesini istemiyorum. Buraya bir dünya çizdim ve onun içine barış işareti çizdim. Dünyada barış olmasını istiyorum” diye konuştu.
Barışın herkesin hakkı olduğunu belirten minik Selem Dalgıç, “Ben bu resmi yaparken bazı ülkelerdeki çocukların, arkadaşların bombaların altında kalmamaları için onlarında resim yapıp özgür olmaları için, onları desteklemek için böyle bir resim yaptım. Burada bir bomba var çocukların üstüne düşüyor. Buradan çıkan bir el de bombaları tutuyor” şeklinde konuştu.