Gündem Kahraman görevli 600 bin TL kurtardı

Kahraman görevli 600 bin TL kurtardı

19.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Bornova ilçesinde önceki gece Bedesten Çarşısı’nda bir işyerine otomobille gelen 3 hırsızdan 2’si giriş kapısındaki camı kırıp içeri girdi.

Kahraman görevli  600 bin TL kurtardı

Yüzleri maskeli hırsızlar, kapıları açtıktan sonra çelik kasalara yöneldi. Levyeyle sekiz işyerindeki kasaları açan hırsızlar çaldıkları 600 bin lira tutarında ziynet eşyası ve parayı, yanlarında getirdikleri çuvala koydu. Dokuzuncu işyerine yönelen hırsızlar, burada site güvenlik görevlisi Osman Bedir tarafından kıstırıldı. Şüphelilerden, çaldıkları para ve ziynet eşyasının bulunduğu çuvalı taşıyan Orhan G.’ye müdahale eden güvenlik görevlisi Bedir’e, diğer hırsız levye ile vurup kaçtı.

Bedir başına aldığı darbeye rağmen, yakaladığı Orhan G.’yi ve çuvalı bırakmadı, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polisler, Orhan G.’yi gözaltına aldı. Olay yeri incelemesinin ardından ekipler, kaçan diğer 2 kişiyi de yakalamak için çalışma başlattı. Levye ile yaralanan, 600 bin lira tutarındaki ziynet eşyası ve parayı kurtaran güvenlik görevlisi Osman Bedir, kaldırıldığı hastanede başına 12 dikiş atıldı.

4 dakikada soygun
Hırsızlık yapılan işyerlerinden birinin sahibi olan Değer Sungur, hırsızların her işyerini 4 dakika içinde soyduğunu, güvenlik görevlisinin cesareti sayesinde paralarının kurtarıldığını söyledi.