Gündem Kahraman lastikçi

Kahraman lastikçi

29.04.2009 - 10:52 | Son Güncellenme:

Alevlerin arasına dalıp, sürücüyü diri diri yanmaktan kurtardı

Kahraman lastikçi

ANTALYA'da bir oto lastik tamircisi, yanan otomobilde sıkışan sürücüyü alevlerin arasına dalarak kurtardı. Sürücünün diri diri yanmaktan kurtarılmasının hemen ardından otomobilin LPG tankı büyük bir gürültüyle patladı. Vücudunun büyük kısmı yanan sürücüye buz ve suyla ilk müdahale yapıldı.
Kentin en işlek caddelerinden Mevlana Kavşağı üzerindeki sinyalizasyona 50 metre kala, 07 ARY 37 plakalı otomobilde bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. 45 yaşındaki Halil Küçük'ün kullandığı otomobili, kısa sürede alevler sardı. Ateş topu içinde kalan sürücü Halil Küçük, otomobilin kapısının sıkışması üzerine dışarıya çıkamadı. Bu arada olay yerine 20 metre mesafedeki akaryakıt istasyonundan 2 yangın tüpü getirildi. Fakat LPG tankının patlama ihtimalinden korkan vatandaşlar otomobile yaklaşıp alevlere müdahale edemedi. 

TEREDDÜT ETMEDEN ALEVLERE DALDI 
Bu sırada akaryakıt istasyonunda oto lastik tamirciliği yapan 48 yaşındaki İbrahim Helvacı, çaresizce otomobil içinden kurtarılmayı bekleyen sürücü Halil Küçük için gözünü kırpmadan alevlerin arasına daldı ve sol eli yanmasına rağmen Halil Küçük'ü araçtan çıkarıp uzaklaştırdı.
Otomobilin LPG tankı bu sırada büyük bir gürültüyle patladı. ‘Lastikçi İbo’ olarak bilinen İbrahim Helvacı, bu kez akaryakıt istasyonundan getirilen yangın tüpleri ile alevlere müdahale etti ve söndürdü. Vücudunun birçok yerinde yanıklar oluşan, saçları yanan Halil Küçük'ü vatandaşlar sandalyeye oturttu.
Su ve buz ile müdahale edilen sürücü için 112'den ambulans çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sönen araçta soğutma çalışması yaptı. Sürücü Halil Küçük de ambulansla Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polis yangının neden çıktığını belirlemek için araştırma başlattı.