Gündem Kahraman Mehmetçik tankı terk etmedi!

Kahraman Mehmetçik tankı terk etmedi!

01.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’in, El Bab’ta Türk birliğine onlarca bombalı araç ve canlı bombalarla düzenlediği katliam gibi saldırı, iki Türk tankının manevrası ile püskürtüldü.

Kahraman Mehmetçik tankı terk etmedi

29 Aralık perşembe günü gerçekleşen olay şöyle gelişti: Saat 18.00 sıralarında DAEŞ, El Bab’ta özel görev kuvvetinin olduğu yere tüm gücüyle saldırdı. Saldırı, zırhlı muharebe aracı olan BMP ve bombalı araç ile canlı bombalarla yapıldı. İki M60 tankı, mevzilerinden fırlayarak manevra yaptı ve katilama gelen terörist grubu ateş altına aldı. Türk tankı, mevziden çıkınca ABD yapımı antitank füzesi TOW ile vuruldu. Ama tank isabet almasına rağmen atışını sürdürdü. Tabur komutanı, tankın tahliyesi için emir verdi. Tanktaki asteğmen “Biz bırakırsak arkada kimse kalmaz komutanım” dedi ve tankı tahliye etmedi.
Üç füze isabet eden Türk tankı, saldıran gruba atışa devam etti. 5. füzeden sonra tankın atış kabiliyeti kalmayınca mürettebat yaralı olarak tahliye edildi.İkinci Türk tankı da füze ile vuruldu. İkinci tankın komutanı astsubay da, “Ben de tanktan ayrılmıyorum” diyerek taaruzu sürdürdü. İkinci tank da vurulmasına rağmen yoğun atış ile terörist saldırıyı püskürttü.