Kütahya KALBİN DIŞ ZARINDAN RİTİM BOZUKLUĞU TEDAVİSİ

KALBİN DIŞ ZARINDAN RİTİM BOZUKLUĞU TEDAVİSİ

30.09.2014 - 11:58 | Son Güncellenme:

.

KALBİN DIŞ ZARINDAN RİTİM BOZUKLUĞU TEDAVİSİ

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kardiyoloji bölümü ekibi tarafından bir hastaya, kalbin dış zarından ritim bozukluğu tedavisi uygulaması yapıldı.
Daha önce Kütahya’da ve büyük şehirler haricinde başka illerde denenmemiş bir operasyon Evliya Çelebi Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı başkanlığında, Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Özgeyik ve anjiyo ekibi tarafından gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Basri Amasyalı, "Dumlupınar Üniversitesi, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde hayatı tehdit eden ventriküler taşikardi tanısı nedeniyle kalbin dış zarından (epikardiyal girişimle) ablasyon uygulandı. Daha önce kalbin iç kısmından ablasyon uygulanan ancak hayatı tehdit edici ritim bozukluğu düzelmeyen hastaya bu kez kalbin dış zarından başarılı bir ablasyon işlemi uygulandı. Bu işlem sırasında bilinen ablasyon işlemlerinden farklı olarak göğüs duvarından küçük bir iğne ve katater yardımıyla kalp zarına ulaşılmakta ve kalp zarı altından ritim bozukluğu olan bölgelere radyofrekans ablasyon denen yakma işlemi uygulanmaktadır. Ankara ve İstanbul’da olmak üzere Türkiye’de sadece 2-3 merkezde yapılabilen bu işlem Kütahya’da ilk olarak ben ve Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Özgeyik, beraber çalıştığım anjiyo ekibi tarafından gerçekleştirilmiştir. İşlem 1,5 saat gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmiştir ve hasta sağlığına kavuşmuştur. Hastamızın kontrolleri de hastanemizde yapılacaktır” dedi.
Prof. Dr. Basri Amasyalı ve ekibini tebrik eden Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, “Şu ana kadar D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir çok yeni ve daha önceden bilinmeyen işlemlere imza attık. Özelliklede Kalp hastalıkları konusunda çok ilerleme kat ettik. Güçlü bir ekibimiz var. Türkiye sıralamasında ilk 20’ lerdeyiz. Ayrıca daha düne kadar başka hastanelere hasta gönderirken, şimdi dışarıdan bir çok hasta kabul eder duruma geldik. Bu Kütahya ve hastanemiz için onur verici bir durumdur.Yine çok zor ve farklı bir işlem hastanemizde yapılmıştır. Prof. Dr. Basri Amasyalı ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Hastamıza’ da geçmiş olsun dileklerimi iletip, acil şifalar diliyorum" diye konuştu.
Hayatını ciddi bir biçimde tehdit eden ve başarılı bir işlemden sonra hayata yeniden tutunan hasta Halil Çanak, “Önce Allah, sonra da doktorlarımın sayesinde hayata geri döndüm. Bütün doktorlarıma minnettarım. Şu an çok iyiyim. İkinci baharımı yaşıyorum” şeklinde konuştu.(EFE)