Gündem Kaletepe kahramanları

Kaletepe kahramanları

15.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak sınırının sıfır noktasındaki Kaletepe üs bölgesini yoğun çatışmalar sonunda teröristlerden temizleyen Mehmetçikler, 188 PKK’lının öldürüldüğü tepede Türk bayrağını dalgalandırıyor

Kaletepe  kahramanları

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı bölgesinde, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan ve uzun yıllardan sonra ilk kez girilen Kaletepe üs bölgesinde Mehmetçik kahramanlık destanı yazıyor. İki hafta önce 11 şehit verilen bölgede 188 PKK’lı teröristi etkisiz hale getiren Mehmetçik, büyük mücadelelerle tam kontrolü sağladıkları sınır hattının en kritik noktası Kaletepe’de Türk Bayrağı’nı dalgalandırıyor. PKK’lı teröristlerin Ertüştepe olarak adlandırdığı ve her an sıcak temasın yaşandığı bölgede tespit edilen PKK’lılar ateş altına alınırken, Mehmetçik’le birlikte olan 2’nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, teröristlerden temizlenen her santim vatan toprağında, Mehmetçik’in kahramanlık destanının yattığını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye-Irak sınırında stratejik öneme sahip Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki Kaletepe, Dağbaşı Tepe, Senitepe, Baski ve Hantepe üs bölgelerinde terörle mücadele veren Mehmetçik, PKK’lı teröristlere nefes aldırmıyor. 14 gün önce Yüksekova 3’üncü Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel’in emir komutasında 2 tugay ve 3 Jandarma Özel Harekât (JÖH) taburuyla bölgeye giren güvenlik güçleri, PKK’lılar tarafından mühimmat deposu ve sığınak olarak kullanılan bölgeleri ele geçirerek Türk bayrağı dikti. Günlerce yoğun çatışmaların sürdüğü bölgede silahlı İHA’lar destek verirken, JÖH’ler ve komandolar halatlarla sızma yaparak teröristleri etkisiz hale getirdi.

Kaletepe’de sıcak dakikalar

Haberin Devamı

Operasyonların başladığı günden beri bölgeden ayrılmayan Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, PKK’lı teröristlerin 7 kez sızma girişiminde bulunduğu Kaletepe ve Dağbaşı Tepeyi kaybetmenin paniğini yaşadığını söyledi. Askerlerle birlikte Kaletepe’ye çıkan Tuğgeneral Ersay, anlık istihbaratla tespit edilen noktalara yapılacak atışların emrini de kendisi veriyor. Bir grup teröristin tespit edilmesinin ardından sıcak dakikaların yaşandığı bölgede PKK’lılar, İHA ve ağır silahlarla ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi. Üs bölgelerinde son teknoloji ile gözetleme yapan Mehmetçik, zaman zaman drone ile teröristlerin bulunabileceği noktalardan görüntü alıyor. Teröristlerin Türkiye’ye sızmalarında sıkça kullandığı ve örgüt için stratejik öneme sahip Kaletepe’nin kontrolünün sağlanmasıyla, örgütün belinin kırıldığını belirten askeri yetkililer, mücadelenin aralıksız süreceğini ifade etti.

200 metrelik tünel kazmışlar

PKK’lılar Kaletepe’de adeta dağı hiltilerle oyarak 200 metre uzunluğunda bir tünel ve 3 çıkışı bulunan odalar yapmış. Binlerce mühimmat, ağır silah ve çeşitli yaşam malzemesi bu mağaralarda ele geçirildi.