Gündem Kalorisi düşük içecekler

Kalorisi düşük içecekler

25.04.2018 - 11:05 | Son Güncellenme:

Zayıflamanın formülü günlük ihtiyacınızdan daha az kalori tüketmektir. Bu süreçte günlük yaşantınızdaki hareket ve beslenme sizin anahtar eylemlerinizdir. Çok hareketli biriyseniz günlük kalori ihtiyacınız hareketsiz insanlara oranla daha fazla olacaktır. Bu durumda sadece yedikleriniz değil içtiğiniz gıdalar da size kalori olarak geri döner. İncelmek istiyorsanız daha düşük kalorili içeceklerle tanışmanızın vakti geldi.

Kalorisi düşük içecekler

İçeceklerle gün içinde kaç kalori alıyorsunuz?

Haberin Devamı

Kalori dendiğinde aklınıza ilk önce yemekler geliyor olabilir fakat içeceklerden aldığınız kalorileri de hesaba katmanız gerekmektedir. Hesaplama işi diyetlerinizde uygulamanız gereken önemli bir noktadır. Çünkü her ne kadar yediğiniz yemeklerle edindiğiniz kalori alımını düşünseniz bile içtiğiniz şeylere dikkat etmezseniz diyetiniz başarıya ulaşmaz. Bir şeyler içerken de kaç kalori aldığınızı hesaplamanız gerekmektedir.

Su, siyah çay, bitki çayları, maden suyu gibi içecekler şeker içermedikleri sürece düşük kalorilidir. İçeceklerinizde özellikle dikkat etmeniz gereken nokta şeker ilavesidir. 1 küp şeker 20 kaloriye eşittir.

Farkında olmadan tükettiğiniz yüksek kalorili içecekler

İçerisinde şeker, alkol ve krema bulunan içecekler diğer içeceklere oranla daha kalorilidir. Bunlar; konsantre meyve suyu, şekerli limonata, kremalı ve aromalı kahveler, şekerli ve gazlı içecekler, alkollü içeceklerdir.

Haberin Devamı

Düşük kalorili içecekler

  • Limonlu su, özellikle sıcak yaz günlerinde sizin kurtarıcınız olabilir. Limonlu su, pektin içeriği sayesinde tokluk hissini arttırırken aynı zamanda ferahlamanıza yardımcı olur. Bağırsak hareketlerinizi düzenlemenize yardımcı olur, kabızlık ve ishal şikayetlerinize de iyi gelir. Damak tadınıza göre içine nane, yeşil elma gibi ek gıdalar koyabilirsiniz.
  • Buzlu çay, evlerinizde yapabileceğiniz oldukça düşük kalorili içeceklerden biridir. Burada dikkat etmeniz gereken şey marketlerde satılan buzlu çaylardan almamaktır. Onların şeker ilavesi ve koruyucuları sizin kalori kısıtlamanıza uygun değildir. Evinizde çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz soğuk çayların içerisine damak zevkinize göre yine eklemeler yapabilirsiniz.
  • Soğuk kahve: Hazır havalar ısınmışken soğuk kahveye geçiş yapmak kahve düşkünlerinin en büyük tercihlerinden birsi hâline gelecektir. Fakat yine dışarıdan alınacak kahveler burada da önerilmez. İçerisine eklenen şurup, krema gibi tatlandırıcılarla kalori oranının artacağına şüphe yoktur. Eğer kendi “kahvemi kendim yaparım” diyorsanız soğuk kahve sizin için güzel bir seçenek olabilir. İçerisinde kullanacağınız sütte ise yağsız süt kullandığınız vakit kalori oranını oldukça azaltmış olacaksınız.