Gündem Kamera ZOOM moduna geçmiş olabilir

Kamera ZOOM moduna geçmiş olabilir

04.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı cenaze töreninde polis memuru S.K.’nın açtığı ateşle öldürülen Uğur Kurt’la ilgili soruşturmada emniyetin görüntüleri kararttığı iddiasıyla ilgili olarak kamerayı Adli Tıp’a gönderen savcılıktan skandal bir yorum geldi.

Kamera ZOOM moduna geçmiş olabilir

Savcılık yazısında, S.K.’nın ateş ettiği anda tam arkasında olan Akrep aracındaki kameranın Kurt’un vurulduğu zaman dilimindeki görüntülerinin tahrif edilmiş olmasıyla ilgili olarak “Kamera sisteminin olaydan 15 dakika önce ZOOM moduna geçmiş olabileceği” savunuldu.
Kurt’u vuran Terörle Mücadele polisi S.K.’nın ateş ettiği anda, Kağıthane Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan babası E.K.’nın da olay yerinde olduğu ve oğlunu ateş ettiği için azarladığına ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. Baba E.K.’nın görev yaptığı Kağıthane Emniyet Müdürlüğü’nün, savcılığın görüntü talebi üzerine Akrep’ten çekilen görüntülerde Kurt’un vurulma anını da içeren en önemli bölümlerin karartılmış olduğu anlaşılmıştı. Görüntülerin bozukluğundan dolayı izlenemeyen sürenin, Kurt’un vurulduğu zamana denk geldiğini bildiren avukatlar, görüntülerin kurtarılması için savcılığa başvurmuştu. Savcı Adem Meral tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Dairesi Bilişim ve Teknoloji Suçları Şube Müdürlüğü’ne 31 Temmuz’da gönderilen yazıda “34 A 5473 plakalı shortland aracın olay günü kaydettiği görüntülerin karartıldığı, tahrip edilmiş olabileceği iddialarının” olduğu belirtildi ve “Görüntü bozukluğun olayın gerçekleşmesinden yaklaşık 15 dakika önce kamera sisteminin ZOOM moduna geçmesinden dolayı kaynaklanıp kaynaklanmadığı yoksa görüntüler üzerinde kasten bir tahribatın yapılıp yapılmdağı yönündeki incelemenin yapılarak düzenlenecek raporun gönderilmesi” istendi.